Mars'tan kartpostal gibi fotoğraflar

Mars'tan kartpostal gibi fotoğraflar

TEKNOLOJİ Haberleri

NASA, uzay aracı Curiosity tarafından Mars'ta çekilen ilk yüksek çözünürlüklü renkli fotoğrafları yayımladı.

NASA, uzay aracı Curiosity tarafından Mars'ta çekilen ilk yüksek çözünürlüklü renkli fotoğrafları yayımladı. Kayalıkların görüldüğü fotoğrafların bilim adamlarına, araştırmaları için fikir vereceği bildirildi.

Çarpıcı fotoğraflar, Curiosity'nin 6 Ağustos'ta indiği Gale Krateri olarak bilinen yerin yakınlarında çekildi. Mars'ta 2 sene araştırmalar yapacak olan Curiosity, bu fotoğrafları Kızıl Gezegen'deki 2. sürüşünde çekti. Araç, kayalıklara daha yakından bir bakış sergiledi.

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN

Mast Camera (Mastcam) aracının 100 milimetrelik telefoto lensleriyle çekilen ve dünyaya gönderilen telefoto görüntüler, Sharp Dağı'nın alt kısımlarını yansıtıyor. San Diego'daki Malin Uzay Bilimi Sistemleri'nden baş Mastcam araştırmacısı Michael Malin, Curiosity'nin dağın fotoğraftaki bölümüne gideceğini, buranın çok zengin bir jeolojik yer olduğunu söyledi. Curiosity'nin daha hedeflenen noktalara gitmemiş olduğu halde, gönderdiği fotoğrafların bölgedeki jeolojik yapı hususunda bilim adamlarına şimdiden farklı bakış açıları sağladığı bildirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...