7’lerin düellosu

Düzenleyen:
7’lerin düellosu

TEKNOLOJİ Haberleri

Yeni yılda iPhone 7 ve Galaxy S7 modelleriyle teknolojiseverlerin karşısına çıkmaya hazırlanan Apple ve Samsung arasında yaşanan rekabette kazanan tüketici olacak.

ÖMER TEMUR

Dijital dünya 2016’da oldukça hareketli bir yıl geçirecek. Ocak ayının ilk haftasında Las Vegas’ta düzenlenecek Tüketici Elektroniği Fuarı (CES) ve hemen ardından şubat ayının son haftasında Barselona’da düzenlenecek Mobil Dünya Kongresi (GSMA) ile Almanya’nın Berlin kentinde düzenlenen IFA’da en yeni teknolojiler tüketicilerle buluşacak. Teknoloji etkinliklerinin başlamasına sayılı günler kala internet, Apple ve Samsung’un rekabetine sahne olmaya başladı bile. İki dev şirket arasında bir zamanlar davalar yoluyla süren bu gizli rekabet şimdilerde internete sızdırılan görüntülerle kendini hissettiriyor. İddialara bakılırsa yeni yılın ilk sürprizi Samsung’tan gelecek. Samsung’un küçük ihtimal CES’te, büyük ihtimal GSMA’da Galaxy S7 modelinin örtüsünü kaldırması bekleniyor. Apple ise her yıl eylül ayında düzenlediği etkinlikte iPhone 7 modelini tanıtacak.

7’lerin düellosu
GALAXY 7 SÜRPRİZLERİ

> 4 yeni model
Şubat ayının sonunda düzenlenecek olan Mobil Dünya Kongresi’nde tanıtılması beklenen Galaxy’nin S7’nin ayrıca Galaxy S7 Plus, Galaxy S7 Edge ve Galaxy S7 Edge Plus modellerini de tanıtması bekleniyor.
> 6 GB RAM ile geliyor
Galaxy S7 RAM Samsung Galaxy S7 6 GB RAM ile geliyor. Yani bundan da anlaşılıyor ki S7 süper hızlı bir bilgisayara dönüşecek.
> 3 boyutlu dokunuş
İddialara göre Galaxy S7 magnezyum alaşımlı bir kasaya sahip olacak. Ayrıca Apple’ın duyurduğu 3D Touch teknolojisine benzer bir ekran özelliğinin de bulunması bekleniyor.
> 30 MP arka kamera  
Galaxy S7, 30 MP arka kamera ultra düşük ışık duyarlılığı sensörü ile piyasaya çıkacak. Ön kamerasının ise 7 MP olacağı tahmin ediliyor.
> 4K süper ekran 
5.5 inç büyüklüğündeki Samsung Galaxy S7, 4K ekran çözünürlüğüne sahip olacak.

7’lerin düellosu

IPHONE 7 SÜRPRİZLERİ

> Home tuşu kalkıyor
iPhone’daki “home” tuşunun uzun kullanım sonrasında fonksiyonu kaybetmesi en büyük dezavantajı. Apple’ın iPhone 7'de  home tuşuna yer vermeyeceği belirtiliyor.
> Daha da inceliyor
Apple, iddialar doğru çıkarsa eylül ayındaki etkinliğinde 7.3 mm kalınlıktaki iPhone 6S modeline oranla 1 mm daha ince bir iPhone’u görücüye çıkaracak.
> Kulaklık girişi yok 
iPhone'lardaki 3.5 mm kulaklık girişi tarih oluyor. iPhone 7’de kulaklık girişi bulunmadığı için bluetooth bağlantısı üzerinden ses bağlantısına izin verecek.
> 3 GB RAM’e çıkıyor 
Yıllardır 1GB RAM kullanan Apple  iPhone 6S’te 2GB RAM’e geçmişti. Apple’ın iPhone 7 Plus'da 3GB RAM’e yer vermesi bekleniyor.
> Su geçirmez olacak
iPhone 6S ve iPhone 6S'de kullanılan alüminyum malzeme telefonu yeterince sağlamlaştırıyor ama 2016 yılında çıkacak olan modelin su geçirmez olacağı söyleniyor.

 

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...