69 ülke Türkiye’den satın alıyor… ‘Milli tabanca’ ihracat kapısını açtı: Duyan geldi, onlarca ordu sıraya girdi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
69 ülke Türkiye’den satın alıyor… ‘Milli tabanca’ ihracat kapısını açtı: Duyan geldi, onlarca ordu sıraya girdi

TEKNOLOJİ Haberleri  / AA

Türk savunma sanayisinin önde gelen silah üreticilerinden Samsun Yurt Savunma, ‘Canik’ markasıyla yeni ürünlerini piyasaya sürmeye devam ediyor. Türkiye'nin ‘milli tabancası’nı geliştiren Canik, yeni ihracat kapılarını aralıyor.

Samsun Yurt Savunma şirketi, Güney Afrika'nın başkenti Pretorya'da düzenlenen Afrika Havacılık ve Savunma Fuarı AAD 2022'de geliştirdiği ürünleri sergiledi. Samsun Yurt Savunma Dış Ticaret Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Didem Aral, ortaya koydukları ‘Canik’ markasının bütün dünyada rüştünü ispat ettiğini belirterek, "Dünyanın 4'üncü büyük hafif silah üreticisi ve ABD'nin 3'üncü büyük ihracatçısıyız. Arkamızda Türkiye Cumhuriyeti'nin 'milli tabancası' olma referansı çok büyük bir güç. İlk başta verdiğimiz referans bu oluyor." dedi.

69 ÜLKEYE İHRACAT

Türk ordusunun aktif görev yapan, NATO müttefiki, denizaşırı tatbikat ve operasyonlarda kilit bir güç olduğuna işaret eden Aral, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:
"Böyle bir ülkenin hafif silahlardaki milli tabancası olmak bizim için çok önemli referans. Onun dışında 69 ülkeye ihracat yapıyoruz. Hafif silahların dışında 12,7 milimetre ve bunun hızlı versiyonunu dünya üzerinde NATO standartlarında yapan 5'inci firma olduk. Çok eski bir makineli tüfek ama çok büyük yenilikler getirdik. 25 bin atım ömrüne sahip namlusu, hızlı değiştirilebilir namlu özelliği, ITAR'a (ABD İhracat Kontrol Düzenlemeleri) tabi olmayan bir ürün olması önemli. UNIDEF ve Unirobotics ile akıllı ve terzi kesim özel entegrasyon çözümlerini hava, deniz, kara platformlarına uygulayabilmek çok önemli bir avantaj."

69 ülke Türkiye’den satın alıyor… ‘Milli tabanca’ ihracat kapısını açtı: Duyan geldi, onlarca ordu sıraya girdiCanik markasıyla satışa çıkarılan silahlar tüm dünyada onlarca ordunun dikkatini çekiyor

Afrika kıtasında ağırlıklı olarak zırhlı araçlar kullanılması, bunlara 12,7 milimetre otomatik makineli tüfekle bütçesel olarak rahatlatıcı çözümler sunmanın ellerini kuvvetlendirdiğini vurgulayan Aral, bunun yanında bütün diğer coğrafyalarda olduğu gibi önemli ve vizyonlarına uygun temsilcilerle çalışıyor olmanın kendilerine avantaj sağladığını dile getirdi.

12,7 MM’Yİ DUYAN GELİYOR

Aral, fuar kapsamında belli başlı silah ve platform üreticileriyle bir araya geldiklerini şu sözlerle aktardı: 

"Önemli toplantılar yapıp, kendimizi ve ürünlerimizi anlatıyoruz. 12,7 milimetreyi duymuşlar 'Bir görebilir miyiz?' diye heyecanla geldiler. Afrika'da Togo, Senegal, Nijerya, Kenya, Mali, Çad, Fildişi Sahilleri gibi birçok yerde ürünlerimiz tedarik ediliyor, servislerimiz veriliyor. Canik Akademi ile en iyi ürünü üretiyor, en doğru insanlara, en iyi fiyatla satıyoruz. Ürünümüzün arkasında duruyoruz. Son kullanıcıyı eğitiyoruz ve ürünümüzü takip ediyoruz. Canik Akademi tabanca, silahçı seviyesinde eğitim veriyor."

69 ülke Türkiye’den satın alıyor… ‘Milli tabanca’ ihracat kapısını açtı: Duyan geldi, onlarca ordu sıraya girdiCanik, Afrika Havacılık ve Savunma Fuarı AAD 2022'de silahlarını tanıttı

Afrika'da ürünlerini kullanan ülkelere yenilerinin ekleneceğini bildiren Aral, bölgede bir iş yapıldığında bunun diğer ülkelerde büyük yankılar uyandırdığını ve kulaktan kulağa pazarlama gibi büyüyerek geliştiğini ifade etti.

Aral, İngiltere'de yaptıkları satın alma ile 20 ve 30 milimetre topların da ürünleri arasına katıldığı bilgisini vererek, "4x4 araçlarda bile 30 milimetre platformları görüyorsunuz. Nurol Makina'nın Ejder Yalçın aracı, Unirobotics'in dizayn ettiği silah kulesiyle kendisini gösterecek. Birçok platform üreticileri de 30 milimetreye hazır durumda. Dolayısıyla 12,7, 20 ve 30 milimetre ürünler de hava, kara ve deniz platformlarında yerini alıyor ve yarının silahları olarak öne çıkacaklar." diye konuştu.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...