Kripto alım satım dünyasına Türk imzası

Kripto alım satım dünyasına Türk imzası

TEKNOLOJİ Haberleri

Kripto para dünyasında tamamen yerli ve millî borsa olan ABStocks, AB Grup Holding’in 4 milyon dolarlık yatırımı ile hayata geçti.

ÖMER TEMÜR

Türk yazılımcılar tarafından iki yılda geliştirilen ABStocks, saniyede bir milyon işlem yapabilme kapasitesine sahip. ABStocks’un web kullanımı dışında iOS ve Android mobil işletim sistemi versiyonları da kısa süre içerisinde kullanıcılarla buluşacak. Ayrıca sisteme ‘Stop Loss’, yani yatırımcıların kaybını sınırlı ölçüde tutmak için geliştirilen sistem özelliği ve Türkiye’de henüz kullanılmayan kullanıcı dostu soğuk cüzdan uygulamaları da eklenecek. ABStocks Yatırımcısı ve AB Grup Holding Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Bayrak, ABStocks ile yakın bir sürede Avrupa ve Amerika’ya açılmayı hedeflediklerini söyledi.

MANİPÜLATÖR ALTCOINLER LİSTELENMEYECEK
ABStocks’un kendi kripto varlığı olan ABGCoin’i de hayata geçirdiklerini ifade eden Bayrak, her iki platformu aynı anda alım satıma açtıklarını belirtti. Açıldıkları ilk gün itibariyle ABGCoin’e büyük bir ilgi olduğuna dikkat çeken Bayrak, “ABStocks’da şu anda sadece ABGCoin işlem görüyor. Bitcoin dâhil bütün altcoin’ler de yakında listeleniyor olacak. Temel mottomuz toplumu yanıltan, manipüle eden, onları zarara sokabilecek bütün altcoin’lerden uzak durmak. Bu altcoin’leri listelemeyeceğiz. Yazılımcı ve test uzmanlarının onayından geçmeden listeleme yapmayacağız. Bu sebeple de test aşamalarımız devam ediyor” dedi.



 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...