Antalya, BilimFest ile milli teknolojileri ağırlayacak

Düzenleyen: / Kaynak: İHLAS HABER AJANSI
Antalya, BilimFest ile milli teknolojileri ağırlayacak

TEKNOLOJİ Haberleri  / İHLAS HABER AJANSI

Antalya Kepez Belediyesinin 31 Mart-2 Nisan tarihlerinde Dokumapark’ta düzenleyeceği BilimFest için heyecan dorukta. T 129 ATAK, PUSAT, T-155 Fırtına Obüsü, Aksungur, ULAQ, Kuzgun Tj, Bozdoğan, Gökdoğan, SOM J ve Türksat 4B uydusu festivalde ziyaretçilerin karşısına çıkacak.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katılımıyla 31 Mart Perşembe günü saat 11.00'de Antalya Bilim Merkezi'nin açılışı yapılacak. Açılışın ardından 31 Mart-2 Nisan tarihlerinde BİLİMFEST düzenlenecek ve merkez, kapılarını ziyaretçilere açacak. 

Kepez Belediyesinin, TÜBİTAK işbirliğiyle Dokumapark’a kazandırdığı Akdeniz’in ilk ve tek bilim merkezi Antalya Bilim Merkezi, bilim ve teknoloji devlerini Kepez’de ağırlayacak. BİLİMFEST’e Savunma Sanayi Akademisi, HAVELSAN, ROKETSAN, ASELSAN, Türk Havacılık Uzay Sanayi, Türkiye Uzay Ajansı, TÜBİTAK, Tübitak Sage, Tübitak BİLGEM, TÜBİTAK MAM, TÜBİTAK UZAY, Solo Türk ve Türk Yıldızları, TÜMOSAN gibi Türk sanayi, bilim ve teknolojisine önemli katkılar sunan kuruluşlar katılacak.

Antalya, BilimFest ile milli teknolojileri ağırlayacak

BilimFest'te Türkiye'nin milli teknoloji hamlesinin ürünleri T 129 ATAK Taarruz ve Taktik Helikopteri, yüzde 100 yerliliğe sahip askeri araç PUSAT, Türk Silahlı Kuvvetlerinin bir çok harekatında kullanılan, en popüler ve en etkili ateş destek muharebe aracı T-155 FIRTINA OBÜSÜ, Türk Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş'nin (TUSAŞ) geliştirdiği dev boyutlu insansız hava aracı AKSUNGUR, Türkiye’nin silahlı insansız ilk deniz aracı ULAQ ile Kuzgun Tj, Bozdoğan, Gökdoğan, SOM J de sergilenecek.Ayrıca Türkiye’nin uzaya gönderilen yedinci haberleşme uydusu Türksat 4B de ziyaretçilerin karşısına çıkacak. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: İHLAS HABER AJANSI
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...