Türk Milli Klavye Takımı'ndan dünya şampiyonluğu

Düzenleyen:
Türk Milli Klavye Takımı'ndan dünya şampiyonluğu

TEKNOLOJİ Haberleri

Türk Milli Bilgisayar Klavye Takımı’ndan büyük başarı! Birleşmiş Milletlere bağlı INTERSTENO’nun bu yıl 20'ncisini düzenlediği Dünya İnternet Klavye Şampiyonası finallerinde 24 madalyanın 11'ini kazanan takım dünya şampiyonu oldu.

Uluslararası Bilgi İşlem ve İletişim Federasyonu (INTERSTENO) Türk Grubu Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, 20 ülkeden 995 yarışçının katıldığı final etabı 28 Şubat-11 Nisan tarihleri arasında gerçekleşti.

Ana dil ve çok dilli (17 dil) ayrımıyla iki yarış türünde ve 4 yaş kategorisiyle yapılan 8 yarıştaki en iyi üçer yarışçıya toplamda 24 madalya takdim edildi. Türk Milli Bilgisayar Klavye Takımı, 2'si dünya rekoru, 3 şampiyonluk, 5 ikincilik, 3 üçüncülük olmak üzere 11 madalya kazanarak takım halinde bu yıl da dünya şampiyonu olmayı başardı.

Diğer 13 madalyanın 5'ini Çekya, 2'sini Japonya, 2'sini Rusya, 2'sini ABD, 1'ini Polonya, 1'ini de İtalya aldı.

Derece elde eden Türk Milli Bilgisayar Klavye Takımı, Hollanda'nın Maastricht kentinde 6-11 Ağustos'ta düzenlenmesi planlanan Dünya Bilgisayar Klavye Şampiyonası'nda yine Türkiye'yi temsil edecek.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...