Elon Musk Tesla hisselerini satmaya başladı

Düzenleyen:
Elon Musk Tesla hisselerini satmaya başladı

TEKNOLOJİ Haberleri

Milyarder iş insanı Elon Musk, Twitter'ı 44 milyar dolar karşılığında satın almaya yönelik anlaşma yaptıktan sonra Tesla hisselerini satmaya başladı. Elektrikli otomobil devi Tesla'nın CEO'su Musk'ın, 44 milyarın bir kısımı kendi servetinden ödeyeceği açıklanmıştı.

Hafta başında sosyal medya platformu Twitter'ı satın alma anlaşması imzaladığını açıklayan Elon Musk, SEC'e (ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu) yaptığı yeni bir bildirimde 4,4 milyar dolarlık Tesla hissesini sattı. Twitter'ı aktif şekilde kullanan ve açıklamalarını platform üzerinden yapan Musk, daha fazla Tesla hissesi satmak istemediğini de belirtti. 

Twitter ile yaptığı anlaşmaya göre Elon Musk, 44 milyar doların 21 milyar dolarını servetinden karşılayacak. Musk'ın servetinin büyük bir kısmı ise elektrikli otomobil şirketi Tesla'dan geliyor ve bu nedenle Tesla yatırımcıları Musk'ın hisse satmaya başlayacağını düşünürek endişeye kaplıdı. Salı gününden itibaren Tesla'nın hisseleri yüzde 13.5 değer kaybetti.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...