Yerli otomobil Togg hayran bıraktı: İş birliği teklifi yağdı

Düzenleyen: / Kaynak: Yeni Şafak
Yerli otomobil Togg hayran bıraktı: İş birliği teklifi yağdı

TEKNOLOJİ Haberleri  / Yeni Şafak

Türkiye'nin yerli imkanlarla geliştirdiği Togg otomobili dünyanın dört bir yanından takdir topluyor. Kazakistan Dijital Kalkınma, İnovasyon ve Havacılık Sanayi Bakanı Bagdat Mussin Togg'u çok beğendiklerini ifade ederek, iş birliği teklifi yaptı.

Yeni Şafak'ın haberine göre, ABD'de düzenlenen dünyanın en büyük teknoloji fuarı CES 2022'de ilk kez dünya sahnesinde tanıtılan Togg, dikkat çekmeye devam ediyor. ABD ve dünya basınında adından söz ettiren ve dünyanın dört bir yanından övgü toplayan Togg'a bu kez Kazakistan'dan olumlu açıklamalar geldi. Kazakistan Dijital Kalkınma, İnovasyon ve Havacılık Sanayi Bakanı Bagdat Mussin, "Togg'u çok beğendik. Öyle büyük ve inovatif projelerde yeni iş birlikleri başlarsa çok güzel olur" diyerek açık kapı bıraktı. 

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile dün Bilişim Vadisi'ni ziyaret eden Bagdat Mussin, çarpıcı açıklamalar yaptı. Mussin, Türkiye'de bilgi teknolojileri sektörünün pandemide özellikle kendini kanıtladığını belirterek, iş birliği yapmaktıkları için mutlu olduklarını söyledi. 

Bagdat Mussin, ziyaretinde ayrıca Türkiye'de kurularak dünya çapında nam yapan Trendyol ve Hepsiburada şirketlerini de inceledi. Bu şirketlere ilişkin değerlendirmede bulunan Mussin, Türk mallarının Kazakistan'da tanındığını söyledi. Bu nedenle, dijital platformlar ile yapılacak iş birliğinin iki ülkeye ekonomik açıdan katkı sağlayacağını vurguladı. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Yeni Şafak
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...