Snapchat kullanıcıları da para ödeyecek: Ücretli plan geliyor

Düzenleyen: / Kaynak: The Verge
Snapchat kullanıcıları da para ödeyecek: Ücretli plan geliyor

TEKNOLOJİ Haberleri  / The Verge

Sosyal medya şirketi Snap, görünüşe göre ücretli abonelik sistemine geçmeye hazırlanıyor. Twitter ve Telegram’ın ardından ücretli plana yönelik adım atan şirket, Snapchat Plus özelliğini kullanıma sunacak.

Snap, kullanıcılara özelliklere ve diğer işlevlere erken erişim sağlama fırsatı sunan ‘Snapchat Plus’ adlı ücretli bir aboneliği test etmeye başladı. Teknoloji sitesi The Verge'e açıklama yapan Snap sözcüsü Liz Markman, “Snapchat kullanıcıları için yeni bir abonelik hizmeti olan Snapchat Plus'ın erken dahili testlerini yapıyoruz. Abonelerimizle özel, deneysel ve yayın öncesi özellikleri paylaşma potansiyelinden heyecan duyuyoruz ve topluluğumuza en iyi şekilde nasıl hizmet edebileceğimiz hakkında daha fazla bilgi ediniyoruz.” dedi. 

Uygulama araştırmacısı Alessandro Paluzzi tarafından

yayınlanan ekran görüntülerine göre Snapchat, arkadaşlarınızdan birini ‘1 numaralı BFF’niz (en yakın arkadaşınız) olarak sabitleme yeteneği sunacak. Ücretli aboneliği kullananlar daha fazla simgeye erişebilecek. Bunun yanı sıra para ödeyen kullanıcıların profillerinde ücretli abone olduklarını gösteren rozet bulunacak. Ayrıca aboneler, arkadaşlarının son 24 saatlik konumunu görebilecek. Bir de hikayelerini tekrar izleyen kişileri yakalayabilecekler.

SNAPCHAT PLUS'IN FİYATI ORTAYA ÇIKTI

Paluzzi ayrıca Snapchat Plus'ın fiyatının şu anda ayda 4,59 Euro ve yılda 45,99 Euro olarak açıklandığını ortaya koydu. Snapchat’in ücretli bir planla çalışan tek sosyal ağ veya mesajlaşma platformu olmadığını hatırlatalım. Telegram, bu ayın sonunda çıkacak olan bir premium abonelik üzerinde çalıştığını doğruladı ve Twitter, Blue hizmetini geçen yılın sonlarında başlattı.

Apple'ın iOS 14.5 ile reklamlar için kullanıcıların uygulama bazında reklam izlemeyi kapatmasına olanak tanıyan bir gizlilik özelliği sunmasının ardından, birçok ücretsiz uygulama nasıl para kazandıklarını yeniden düşünmek zorunda kaldı. Snapchat, özellikle iOS'taki değişiklikleri, kaçırılan gelir hedeflerinin bir nedeni olarak gösterdi ve bu yıl işe alımları yavaşlatacağını söyledi.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: The Verge
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...