MSB, Kastamonu sel felaketinin Göktürk-1 Uydu görüntülerini yayınladı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
MSB, Kastamonu sel felaketinin Göktürk-1 Uydu görüntülerini yayınladı

TEKNOLOJİ Haberleri  / AA

Hafta içinde yurdun farklı bölgelerinde etkili olan sağanak yağış, Batı Karadeniz ve Ankara’da sel felaketine yol açtı. Selden en fazla etkilenen şehirlerin başında ise Kastamonu geliyor. Kastamonu’nun ilçelerindeki selin şiddeti Türkiye’nin milli uydusu Göktürk-1 ile uzaydan görüntülendi.

27 Haziran Pazartesi günü etkili olan sağanak yağış, Kastamonu’nun İnebolu, Abana, Bozkurt, Küre ve Şenpazar ilçelerinde sele yol açtı. Özellikle İnebolu’da ilçenin merkezinden geçen Söke Çayı’nın taşmasıyla ilçede gerekmedikçe sokağa çıkmama, iş yerlerini açmama uyarısı yapıldı. Selden önce Afet ve Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü de Kastamonu’da kırmızı kod uyarısı yapmıştı.  

MSB, UYDU GÖRÜNTÜLERİNİ YAYINLADI

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Kastamonu'daki sel felaketi sonrası hasar tespit çalışmalarında kullanılmak üzere, Göktürk-1 Uydusu ile çekilen görüntülerin ilgili kurumlarla paylaşıldığını açıkladı.

MSB, Kastamonu sel felaketinin Göktürk-1 Uydu görüntülerini yayınladıAbana'nın uzaydan görüntüsü

Bakanlık resmi

hesabından yaptığı açıklamada, “Kastamonu’daki sel felaketi sonrası hasar tespit çalışmalarında kullanılmak üzere Hava Kuvvetlerimiz tarafından Göktürk-1 Uydusu ile çekilen görüntüler, Harita Genel Müdürlüğümüz tarafından kullanıma hazır hâle getirilerek ilgili kurum ve kuruluşlarımızla paylaşıldı.” ifadesine yer verildi. 

MSB, Kastamonu sel felaketinin Göktürk-1 Uydu görüntülerini yayınladıBu görüntü ise İnebolu'ya ait

Göktürk-1’in uzaydan çektiği görüntülerde İnebolu ve Abana ilçelerinde yaşanan sel felaketinin boyutu gözler önüne seriliyor. İlçelerin ortasından geçen derelerin taştığı, denizin renginin sel suyuyla değiştiği açıkça görülüyor. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...