Samsung'dan siber saldırı açıklaması: Bazı kullanıcıların bilgileri çalındı

Düzenleyen: / Kaynak: Engadget
Samsung'dan siber saldırı açıklaması: Bazı kullanıcıların bilgileri çalındı

TEKNOLOJİ Haberleri  / Engadget

Güney Kore merkezli teknoloji üreticisi Samsung, yeni bir siber güvenlik saldırısı gerçekleştiğini açıkladı. Bu yılın başlarında gerçekleşen bir saldırıda (izinsiz girişte) bilgisayar korsanları Galaxy kaynak kodunu ele geçirmişti. Bu defa ise saldırganlar bazı müşterilerin kişisel bilgilerini ele geçirdi.

Samsung, siber saldırıda kullanıcıların Sosyal Güvenlik numaralarının yanı sıra kredi ve banka kartı numaralarına da erişilmediğini belirtiyor. Ancak kullanıcıların ad – soyadı, iletişim numarası, demografik bilgileri, doğum tarihi ve ürün kayıt bilgilerinin çalınmış olabileceği aktarıldı. Bununla birlikte, bilgisayar korsanlarının kaç kişinin bilgilerini elde ettiği ise bilinmiyor. Şirket, bazı müşterileri doğrudan e-posta yoluyla bilgilendiriyor.

Samsung, saldırının Temmuz ayı sonlarında sistemlere yetkisiz erişim sağlanarak yapıldığını açıkladı. Ağustos ayının başlarında, saldırganın müşteri verilerini elde ettiğini ancak tüketici cihazlarının etkilenmediği tespit edildi. 

E-POSTALARA DİKKAT! SAMSUNG UYARIYOR

Şirket, sistemlerini güvence altına almak için adımlar attığını ve üçüncü taraf bir siber güvenlik firması getirdiğini açıklıyor. Aynı zamanda kolluk kuvvetleriyle de iletişim halindeler.

Kullanıcıların spam e-postalar aldıklarında dikkatli olmaları ve hesaplarında şüpheli etkinlik belirtileri olup olmadığını incelemeleri önerildi. Samsung, "Müşterilerimizin güvenliğini ve gizliliğini korumaya kararlıyız. Sistemlerimiz genelinde güvenliği daha da artırmak için acil ve uzun vadeli sonraki adımları geliştirmek ve uygulamak için özenle çalışmaya devam edeceğiz." dedi. 

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Engadget
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...