ABD Savunma Bakanlığı duyurdu: NASA uydusu bugün dünyaya düşecek

Düzenleyen:
- Güncelleme:
ABD Savunma Bakanlığı duyurdu: NASA uydusu bugün dünyaya düşecek

TEKNOLOJİ Haberleri

Amerika Birleşik Devletleri'nin Savunma Bakanlığı'ndan (Pentagon) önemli bir açıklama geldi. Pentagon, 19 Nisan 2023 günü yani bugün NASA'ya ait bir uydunun dünyaya düşeceğini duyurdu.

300 kilogram ağırlığındaki bir uydunun dünyaya düşmesi bekleniyor... Endişelendiren açıklama bizzat Pentagon tarafından yapıldı. Uydunun büyük bir kısmının üst atmosfere girerken yanması bekleniyor ancak bazı kısımları gezegenimize düşebilir.

Amerika Birleşik Devletleri Havacılık ve Uzay Ajansı'na (NASA) ait eski bir uydunun bugün (19 Nisan 2023) dünyaya düşmesi bekleniyor. Peki, dünyaya düşmesi beklenen uydu tehlikeli mi? 19 Nisan 2023'te dünyaya düşecek uydu insanlar için tehlikeli taşıyor mu?

ESKİ UYDU DÜNYAYA DÜŞECEK

Bugün dünyaya düşmesi beklenen uyduya ilişkin uzmanlar açıklama yaptı. Araştırmacılar, uydunun insanlar açısından bir tehlike oluşturma ihtimalinin zayıf olduğunu söylüyor.

2002 yılında fırlatılan NASA'ya ait 'Reuven Ramaty Yüksek Enerjili Güneş Spektroskopik Görüntüleyici' kısaca Rhessi olarak bilinen uydu güneş patlamalarını incelemekle görevliydi ve uzun yıllar önemli veriler topladı. Güneş patlamalarında enerji salınımını inceleyen Rhessi, NASA ve ABD Savunma Bakanlığı'nın açıklamalarına göre Çarşamba gecesi atmosfere girerek yeryüzüne düşecek. 

NASA, Salı günü yaptığı açıklamada, uydunun ne zaman ve nereye düşebileceğine dair belirsizliğin devam ettiğini ifade etti. 

PARÇALARINA DİKKAT!

300 kg ağırlığındaki uydunun büyük kısmının üst atmosfere girerken yanması bekleniyor ancak bazı kısımları dünyaya, çok küçük bir ihtimalde olsa kafanıza düşebilir.

Uzay ajansı yaptığı açıklamada, Dünya'ya düşen uydu parçaları nedeniyle birinin yaralanma riskinin 'düşük' olduğunu açıkladı. 

Uydu, iletişim sorunları nedeniyle 2018'de hizmet dışı bırakıldı ancak öncesinde güneş patlamalarının yanı sıra güneşten gelen koronal kütle atılımlarını gözlemliyordu. Uydu, 100 binden fazla olayı kaydetmeyi başardı ve çok sayıda önemli bilimsel çalışmanın yapılmasını sağladı.

(NASA / Haber Merkezi)

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...