Bayraktar AKINCI süpersonik füzeyle ilk atışı yaptı: 100 kilometreden tam isabet!

Düzenleyen:
- Güncelleme:

TEKNOLOJİ Haberleri

Roketsan'ın geliştirdiği Türkiye’nin havadan karaya ilk süpersonik füzesi TRG230IHA, Bayraktar AKINCI'dan yapılan atışla hedefi 100 km mesafeden tam isabetle vurdu.

Roketsan tarafından geliştirilen, Türkiye’nin ilk havadan karaya süpersonik füzesi olan TRG230IHA, Bayraktar AKINCI TİHA ile test edildi.

BAYKAR teknolojinin sahibi Selçuk Bayraktar nefes kesen anları sosyal medya hesabından paylaşırken,  TRG230IHA ile AKINCI TİHA'nın 100KM üzerindeki hedefi tam isabetle vurduğunu duyurdu.

https://twitter.com/Selcuk/status/1603828023735746603       

SINIRLARI AŞMAYA DEVAM EDİYORUZ!

Roketsan tarafından yapılan paylaşımda ise Akıncı TİHA'dan ilk atışı yapılan ve Türkiye'nin ilk havadan karaya süpersonik füzesi olan #TRG230IHA ile 100 kilometre üzerindeki hedefin tam isabetle vurulduğu bildirilirken, "Milli mühendislik kabiliyetlerimizle sınırları aşmaya devam ediyoruz." ifadesi kullanıldı.

Edinilen bilgiye göre, Çorlu'da Baykar Tesislerinden havalanan AKINCI TİHA, Sinop açıklarında 25 bin feet irtifadan TRG-230-İHA füzesini ateşlendi.

Böylece SİHA'lara da havada otonom ateşlenme yeteneği ile süpersonik hızda, kritik hedeflere kısa sürede etki etme kabiliyeti kazandırıldı.

Etkili menzili 20 kilometre ile 150 kilometre arası olan TRG-230-İHA füzesi, hedefe nokta vuruş hassasiyetiyle ulaşıyor. Gerçekleştirilen atış, Türkiye'de havadan karaya atılan ilk balistik süpersonik füze olma özelliğini taşıyor.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...