Bayraktar AKINCI'ndan bir ilk! Hedefi tam isabetle vurdu

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Bayraktar AKINCI'ndan bir ilk! Hedefi tam isabetle vurdu

TEKNOLOJİ Haberleri

Türkiye'nin yerli ve milli gururu Bayraktar Akıncı TİHA, HGK-82 Atış Testi'nde hedefi 12'den vurdu. Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde gerçekleştirilen testin videosu BAYKAR'ın resmi Twitter hesabında paylaşıldı.

Savunma Sanayii Başkanlığınca yürütülen Bayraktar AKINCI Projesi çerçevesinde Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen Bayraktar AKINCI TİHA’ya yerli olarak üretilen yeni mühimmat ve sistemlerin entegrasyonu başarıyla sürüyor. TÜBİTAK SAGE tarafından milli olarak geliştirilen Hassas Güdüm Kiti (HGK) ile bugün gerçekleştirilen test atışı başarıyla tamamlandı.

Bayraktar AKINCI'ndan bir ilk! Hedefi tam isabetle vurdu

HEDEFİ BAŞARIYLA VURDU

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesindeki AKINCI Uçuş Eğitim ve Test Merkezi’nden HGK ile güdümlü hale getirilen MK-82 mühimmatıyla havalanan Bayraktar AKINCI, atış testi icra etmek üzere belirlenen noktaya yol aldı. Bayraktar AKINCI’nın ateşlediği HGK-82, belirlenen hedefi başarıyla vurdu.

Bayraktar AKINCI'ndan bir ilk! Hedefi tam isabetle vurdu

BAYRAKTAR AKINCI'NIN CAYDIRICILIĞI ARTTI

Bayraktar AKINCI TİHA, yeni mühimmat ve sistemlerin entegrasyonu çerçevesinde ilk kez HGK-82 mühimmatıyla test atışı icra etti. Böylece HGK mühimmatı ilk kez bir insansız hava aracından atıldı. Kullandığı mühimmatlara bir yenisi daha eklenen Bayraktar AKINCI’nın caydırıcılığı arttı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...