Sora OpenAI nasıl kullanılır? Yapay zeka Sora ile video hangi siteden, nereden yapılır?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Sora OpenAI nasıl kullanılır? Yapay zeka Sora ile video hangi siteden, nereden yapılır?

Teknoloji Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Sora OpenAI nasıl kullanılır, yapay zeka ile video nereden, hangi siteden yapılır? | Yapay zeka hayatımızın her alanında aktif rol almaya devam ediyor. Artık Sora ismi verilen bir yapay zeka aracı ile oluşturduğunuz promptlara göre videolar oluşturabileceksiniz. Peki, Sora OpenAI nasıl kullanılır? Kullanımı birçok tartışmayı da beraberinden getiren Yapay zeka Sora ile video hangi siteden, nasıl yapılır? İşte detaylar…

Sora OpenAI nasıl kullanılır? Sora ismi verilen bir yapay zeka aracı ile oluşturulan videolar sosyal medyada büyük ilgi gördü. Peki, Sora OpenAI nasıl kullanılır? Kullanımı birçok tartışmayı da beraberinden getiren Yapay zeka Sora ile video hangi siteden, nasıl yapılır? Ayrıntılar haberimizde…

SORA OPENAI NASIL KULLANILIR?

Sora, OpenAI tarafından geliştirilen ve metinsel komutları gerçekçi videolara dönüştüren bir yapay zeka modelidir. Şu anda Sora, sınırlı sayıda kullanıcıya sunulmaktadır. Erken erişim programına katılmak için OpenAI'nın web sitesindeki formu doldurmanız gerekir. Kabul edildikten sonra, Sora'ya web tarayıcınız üzerinden erişebilirsiniz.

Sora'nın arayüzünde, videonuzun içeriğini ve stilini anlatan bir metin yazmanız gerekir.

Komutunuzu yazarken, şunlara dikkat edin:

Sora, ne istediğinizi tam olarak anlayabilmesi için net ve detaylı bir komut girmeniz önemlidir. Videonuzdaki nesneleri, karakterleri, ortamı ve atmosferi detaylı bir şekilde betimleyin. Videonuzun nasıl bir stil ve tonda olmasını istediğinizi belirtin. Örneğin, komik, dramatik, bilim kurgu veya belgesel tarzı bir video isteyebilirsiniz.

Sora OpenAI nasıl kullanılır? Yapay zeka Sora ile video hangi siteden, nereden yapılır?

SORA NERELERDE KULLANILABİLİR?

Eğitim videoları, sunumlar ve ders materyalleri oluşturmak için kullanılabilir. Reklam videoları, ürün tanıtım videoları ve explainer videoları oluşturmak için kullanılabilir. Sanatsal videolar, animasyonlar ve görsel efektler oluşturmak için kullanılabilir. Kısa filmler, müzik videoları ve oyun videoları oluşturmak için kullanılabilir.

Sora şu anda sınırlı sayıda kullanıcıya sunulmaktadır. Oluşturabileceği videoların süresi bir dakikayla sınırlıdır. Bazı komutları tam olarak anlayamayabilir ve oluşturduğu videolarda hatalar olabilir.

Sora, yapay zeka teknolojisinin video oluşturma alanındaki potansiyelini gösteren güçlü bir araçtır. Gelecekte Sora'nın daha da gelişmesi ve daha geniş bir kullanıcı kitlesine sunulması beklenmektedir.

Sora OpenAI nasıl kullanılır? Yapay zeka Sora ile video hangi siteden, nereden yapılır?

SORA NASIL ÇALIŞIYOR?

ChatGPT sohbet robotunun ve hareketsiz görüntü oluşturucu DALL-E'nin arkasındaki şirket olan OpenAI, Runway gibi start-up'lar ve Google ve Meta gibi teknoloji devleri de dahil olmak üzere bu tür anlık video oluşturucuyu geliştirmek için yarışan birçok şirket arasında yer alıyor.

Bilgisayar ekranına yazılan bir yazı ile anında, metin, görüntü ve ses oluşturabilen üretken yapay zekanın bir örneği olan sistem, diğer yapay zeka teknolojileri gibi, dijital verileri, videoları ve bu videoların içeriğini açıklayan alt yazıları analiz ederek öğreniyor.

Düzenleyen:  - Teknoloji
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...