Çinli teknoloji devinin yeni uygun fiyatlı telefonları bir özelliğiyle dünyada ilk oldu

Düzenleyen: / Kaynak: Engadget
- Güncelleme:
Çinli teknoloji devinin yeni uygun fiyatlı telefonları bir özelliğiyle dünyada ilk oldu

TEKNOLOJİ Haberleri  / Engadget

TCL markasına ait akıllı telefonlar, dünyada ilk olma özelliğine sahip yeni bir ekran teknolojisiyle kullanıcıların karşısına çıkıyor. Bu ekran teknolojisinin adı ise, 'TCL 40 NXTPAPER 5G' adını taşıyor ve 'tam renkli, kağıt benzeri bir görüntüleme deneyimi' sunuyor.

TCL, 'NXTPAPER'ı ilk defa piyasaya sürdüğünde, bunun akıllı telefonlar için değil tabletler ve e-kitap okuyucular için tasarlandığını ifade etmişti. Ancak zamanla işler değişti ve bu açıklamayı artık göz ardı etmenin vakti geldi. Çünkü teknoloji üreticisi, kısa süre önce tam da bu ekran teknolojisini kullanan ilk akıllı telefonunu piyasaya sürdü. 

Çin merkezli firma, TCL 40 NXTPAPERtelefon modelleriyle artık orta ve düşük seviyeli teknik özelliklerle sektörde lider göz sağlığı teknolojisi sunuyor.

Teknoloji firması, 'NXTPAPER' adını taşıyan bu ekran teknolojisini 'ekran ve kağıdın birleşimi' olarak tanımlıyor ve tipik 'E Ink' ekranlardan yüzde 25 daha fazla kontrast sunarken yüzde 65 daha fazla güç tasarrufu sağladığını belirtiyor.

En son sürümü 500 nit'e kadar parlaklık sağlıyor ve TÜV sertifikalı mavi ışık azaltma seviyelerini aştığı iddia ediliyor. TCL, teknolojinin renk doğruluğunu korurken ve ekranın sararmasını önlerken göz sağlığınızı korumaya yardımcı olabileceğini de ekliyor. Ekranın renk sıcaklığı da zamana ve ortama göre otomatik olarak ayarlanacak.

TCL 40 NXTPAPER TELEFONLARIN ÖZELLİKLERİ 

Aynı adı paylaşmalarına rağmen TCL 40 NXTPAPER ve TCL 40 NXTPAPER 5G telefon modelleri, farklı tasarımlara ve özelliklere sahip.

TCL 40 NXTPAPER, 6,78 inç FHD+ NXTPAPER ekrana ve delikli 32 megapiksel (MP) ön kameranın yanı sıra 50 MP arka kameraya sahip. Orta düzeyde bir MediaTek Helio G88 işlemci, 8 GB RAM ve microSD kartla genişletilebilen 256 GB depolama alanı ile kullanıcıların karşısına çıkıyor. Batarya gücü ise 5.000 mAh ve tek bir şarjla uzun süre dayanması gerekiyor.

Bağlantı 4G ile sınırlıyken Eylül 2023'te Avrupa'da satışa çıktığında fiyatı 199 Euro civarı olacaktır. 

Diğer model olan TCL 40 NXTPAPER 5G ise, adından da anlaşılacağı gibi 5G bağlantısı sunuyor ancak diğer özellikleri ilginç bir şekilde düşük seviyede. 8MP ön kamera ve 50MP arka kameraya sahip olan bu telefon, daha küçük 6,5 inç HD+ (720 x 1612) çentikli ekrana sahip.

Diğer teknik detayları ise şöyle: MediaTek'in MT6833v işlemcisiyle çalışıyor (çünkü 5G radyosu var) ve 6 GB RAM ve 256 GB depolama alanı (ayrıca genişletilebilir) sunuyor. Batarya gücü ise 5.000 mAh ve tek bir şarjla uzun süre dayanması gerekiyor.

TCL 40 NXTPAPER 5G modeli Ekim ayında Avrupa'da 249 Euro'dan satışa çıkacak. 

DÜNYAYA AÇILACAK

Her iki model de 2023 yılı sonlarında dünya çapında piyasaya sürülecek. Teknik özellikler bir yana, NXTPAPER ekranı bu akıllı telefonlar için şüphesiz ayırt edici özellik. Bununla birlikte, her iki telefonun ekranının da sağlam bir akıllı telefon deneyimi sunup sunmayacağı henüz bilinmiyor.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Engadget
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...