Togg’a olan talep Alman basınında… ‘Türk Tesla’sına akın’

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Togg’a olan talep Alman basınında… ‘Türk Tesla’sına akın’

TEKNOLOJİ Haberleri

Türkiye’nin otomobili Togg yola çıkmak için artık gün sayıyor. 20 bin Togg sahibini belirleyecek 100 bini aşkın kişinin başvuru yaptığı çekiliş bugün saat 21’de gerçekleştirilecek. Alman FAZ gazetesi de Togg’u manşetine taşıdı. Gazete, Togg haberini ‘Türk Tesla’sına akın’ başlığıyla duyurdu.

Türkiye’nin yerli ve milli otomobili Togg bugün çekilişle ilk sahiplerine kavuşacak. 2023 yılı içerisinde teslimi gerçekleştirilecek olan Togg için Batı’yı şimdiden endişe sardı.

Dünyanın da yakında takip ettiği Türk otomobili Togg için çekiliş bu akşam gerçekleştiriliyor. Çok kısa bir sürede 100 binin üzerinde başvurunun yapıldığı Togg’u Alman FAZ gazetesi de manşetine taşıdı.

Alman gazetesi Togg’un çekiliş haberini, “Türk Tesla’sı akın” diyerek okurlarına duyurdu. Haberde, Batı Avrupa pazarlarına ihracat için 2024 sonu gösterildi.

Togg’a olan talep Alman basınında… ‘Türk Tesla’sına akın’

Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) gazetesi, "Türk Tesla'sına akın" başlıklı haberinde yoğun ilgiyi okurlarıyla paylaştı.

‘TALEP O KADAR BÜYÜK Kİ ARAÇ SAYISI 12 BİNDEN 20 BİNE ÇIKARILDI’

 Türkiye'de geliştirilen ilk elektrikli otomobilin piyasaya çıkmaya hazırlandığına vurgu yapılan haberde, Talep o kadar büyük ki, üretici planlanandan daha fazla aracı çekilişe kattı." Sözlerine yer verildi.

Haberde şu ifadeler yer aldı: Pazartesi akşamı başvuru süresi sona ermeden önce üretici, çekiliş yapılacak araç sayısını 12 binden 20 bine çıkardı. Çarşamba günü, şanslı olanlar satın alma bedelini transfer edip edemeyeceklerini öğrenmeleri gerekiyor.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Ensonhaber

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...