Hibrit hayata adım adım: Yapay zekâ tıpta uzmanlık sınavını geçti

- Güncelleme:
Hibrit hayata adım adım: Yapay zekâ tıpta uzmanlık sınavını geçti

Teknoloji Haberleri

Bilim kurgu filmlerinde gördüğümüz sahneler hayatımızın bir parçası hâline geliyor.

Yapay zekâ beyaz önlük ve cüppe giyerken, insansı robotlar iş hayatında yerini alıyor. Otonom araçlar ve uçan taksiler ise trafiğe çıkmak için gün sayıyor

YAPAY ZEKÂ TIPTA UZMANLIK SINAVINI GEÇTİ

Microsoft destekli OpenAI tarafından geliştirilen yapay zekâlı sohbet uygulaması ChatGPT, ABD’de doktorluk için gereken Tıbbi Lisanslama Sınavı’nı (USMLE) geçmeyi başardı. ChatGPT, üç bölümden oluşan sınavda ortalama yüzde 60’ın üzerinde puan aldı. 

ChatGBT, daha önce işletme (Pennsylvania Üniversitesinin Wharton İşletme Okulu) ve hukuk (Minnesota Üniversitesi) bölümlerde de teste tabi tutulmuş ve sınavları geçmişti. Yakın zamanda uygulama geliştiricileri de ChatGPT’yi ürünlerine entegre edebilecek. 

CEP TELEFONU KULAĞA YERLEŞTİRİLECEK

Cep telefonlarının babası olarak bilinen Martin Cooper, gelecekte telefonların olmayacağını, doğrudan kulağımıza yerleştirileceğini söylüyor. Artık vücudumuzun cep telefonları için jeneratör olarak kullanılabileceğini öne süren Cooper “Günümüz telefonları insanla uyumlu değil. Yeni nesil, telefonu kulak derisinin altına yerleştirecek. Vücudunuz mükemmel bir şarj cihazıdır. Yemek yediğinizde vücudunuz enerji üretir. Bu kulaklığı çalıştırmak için çok az enerji gerekiyor. Cep telefonu, tıbbi teknoloji ve internetin bir araya gelmesiyle hastalıkları fethedeceğiz” dedi.

İNSANDAN FAZLA ROBOT

Elon Musk’a göre Tesla’nın yapay zekâ destekli insansı robotu Optimus bir gün sayıca insanlardan fazla olacak. Bu robotların hem evlerde hem de endüstriyel alanlarda olacağını ifade eden Musk, ayrıca bu insansı robot işinin otomobil işinden çok daha büyük olduğu dile getiriyor. Musk, insansı robotların  yapay zekâ tarafından çalıştığına dikkat çekiyor.

KENDİSİNİ HACZEDECEK

Otonom araçlar artık kendilerini haczedecek. Ford’un aldığı patente göre kredi ödemesini yapmayan otomobil sahibi önce uyarılacak. Ödeme yapılmaması durumunda banka önce hız sabitleyiciden klimaya devre dışı bırakacak.  Yine de ödeme olmaz ise kapılar uzaktan bloke edilecek. Ardından otonom sürüş sistemi ile araç icra dairesine yönlendirilecek.

UÇAN TAKSİLER ARTIK HAZIR

Elektrikli dikey kalkış ve iniş (eVTOL) araçları adım adım gelişiyor ve hayatımıza girmek için gün sayıyor. eVTOL üreticisi +Autoflight, Prosperity uçan taksi prototipiyle şimdiye kadar yapılmış en uzun uçuşu gerçekleştirdi. Tek bir şarj ile 250,64 km uçarak rekor kıran  Prosperity-1 uçan arabaların geldiği noktayı göstermesi açısında kilometre taşı niteliğinde. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...