Yapay zekanın çizdiği resim birinci oldu

Düzenleyen: / Kaynak: Independent News
Yapay zekanın çizdiği resim birinci oldu

TEKNOLOJİ Haberleri  / Independent News

ABD’de Colorado Eyalet Fuarı'nın güzel sanatlar yarışmasında yapay zeka uygulaması aracılığıyla çizilen bir sanat eseriyle yarışmaya katılan kişi birinciliği kazandı.

Colorado merkezli oyun şirketi Incarnate Games'in başkanı Jason Allen, kelimeleri görsele çeviren yapay zeka programı Midjourney’de çizdiği resimle Colorado Eyalet Fuarı’ndaki resim yarışmasına katıldı. Fransızca ‘Théâtre D'opéra Spatial’ (Uzay Opera Tiyatrosu) adlı eser yarışmayı kazandı. Resimde gerçekten de uzay operasından bir sahneymiş gibi görünen betimlemeler bulunuyor. Ayrıca resim, sanki usta bir ressamın elinden çıkmışa benziyor. Görselde, barok tarzda bir salondaki insan figürleri, dairesel bir pencereden görünen parlak manzaranın önünde resmediliyor.

YAPAY ZEKA ÇİZDİ, GEÇİŞLERİ KENDİ YAPTI

Resmi tuvale basarak yarışmaya katılan Allen, yarışmanın dijital sanat dalında birinci olduğunu ve 300 dolarlık nakit ödülü aldığını Discord’daki ‘Sincarnate’ kullanıcı adlı hesabından duyurdu. 

VICE'a konuşan Allen, resmin şekillenmesine kendisinin de yardımcı olduğunu ekledi. "Daha sonra yayınlayacağım özel bir konuyu araştırıyordum. Midjourney'i kullanarak 100'lerce görüntü oluşturdum ve haftalar süren çalışmadan sonra ilk üçünü sıraladım ve bunları tuvale yazdırdım. Midjourney ile görüntüler oluşturuyorum, Photoshop'la geçişler yapıyorum ve Gigapixel kullanarak üst kaliteye çıkıyorum.” dedi. 

Midjourney'nin beta sürümü kısa süre önce Discord sunucusu üzerinden halka açılmıştı.

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Independent News
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...