Antalya'ya ekim ayının ilk haftasında 250 bin turist geldi

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Antalya'ya ekim ayının ilk haftasında 250 bin turist geldi

TÜRKİYE Haberleri  / İHA

Antalya turizmde dünya liderliğini oynamaya devam ediyor. Ekim ayının ilk haftasında Antalya'ya gelen turist sayısı eylül ayının ilk haftasında gelenleri geçti.

Antalya Kent Konseyi Turizm grubu Başkanı ve NBK Touristik Genel Müdürü Recep Yavuz, ekim ayının eylül ayından daha iyi başladığına dikkat çekti. Ekim ayında dikkati çeken en önemli değişikliğin İngilizlerin ani dönüşünü Rus misafirlerin kapatması olduğunu söyleyen Yavuz "Diğer ülkelerde sayısal oranda çok önemli bir değişiklik yok. İngiliz hükümetinin kararıyla İngiltere’den uçaklar neredeyse boş gelirken, buradaki misafirleri alıp götürdü. 9 kişiyle Antalya'ya iniş yapan –JET 2 LS 895 MANCHESTER- uçuşlar var. Bu konuda canı en çok yanan bölge Dalaman oldu. Ekimin ilk haftasında sadece 7 bin 151 İngiliz Dalaman'a geldi. Bu geçen ay neredeyse bir günde gerçekleşiyordu. Böylelikle İngiliz misafir sayısı ekimin ilk haftasında 5. Sıraya düştü. İngilizler Türkiye'de istenilen kriterleri görürlerse yine geleceklerdir'' dedi.
Antalya'ya 1-7 Ekim tarihleri arasında iniş yapan ülke ve turist sayıları ise şu şekilde oldu: Polonya 33 uçakla 6 bin 129 turist, Kazakistan 26 uçakla 4 bin 717 turist, Moldova 23 uçakla 4 bin 84 turist, Belarus 21 uçakla 3 bin 887 turist, Romanya 11 uçakla bin 979 turist, Sırbistan 10 uçakla bin 449 turist ve İsrail 9 uçakla bin 273 turist. Antalya’ya eylül ayının ilk haftasında ise 220.000 misafir gelirken, ekim ayının ilk haftasında ise toplam 250 bin yabancı misafir geldi.

 

 

Düzenleyen:  - TÜRKİYE
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...