İçişleri Bakanlığı'ndan 81 ile ticari taksi denetimi!

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
İçişleri Bakanlığı'ndan 81 ile ticari taksi denetimi!

TÜRKİYE Haberleri  / İHA

İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliğine Ticari Taksi Denetimleri Genelgesi gönderdi. Genelgeye göre; polis ekiplerince ticari taksilerin yolcuyu almadığının tespit edilmesi halinde, yolcu ticari taksiye bindirilecek, almamakta ısrar eden ticari taksilere de trafikten men dahil yasal işlem yapılacak.

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 İl Valiliği’ne gönderilen  ‘Ticari Taksi Denetimleri Genelgesi’ ne göre; ticari taksilerin yolcu almadığının tespit edilmesi halinde, yolcuyu almamakta ısrar eden ticari taksi hakkında trafikten men dahil yasal işlemler başlatılacak. Genelgede ticari taksi denetimlerinin arttırılacağı söylenerek özellikle, şehirler arası otobüslerdeki gibi ticari taksilerde de sivil personel, denetim gerçekleştireceği ifade edilmekte.

TRAFİKTEN MEN EDİLECEK

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgede son dönemde özellikle başta büyükşehirler olmak üzere bazı taksi şoförlerinin kısa mesafelerde ve trafiğin yoğun olduğu saatlerde yolcu almadığına ilişkin gelen şikayetlerin arttığına dikkat çekildi. Bu durumun vatandaşlar ile turistler arasında mağduriyetlere neden olabileceği vurgulanarak konu ile ilgili gelen şikayetlerin denetimde resen tespiti halinde güvenlik birimleri yolcunun mağduriyetini gidereceği ifade edildi. Taksiye bindirilecek, yolcuyu almamakta ısrar eden taksi şoförleri hakkında ilgili oda ve belediye ile koordinasyon dahilinde trafikten men dahil gerekli yasal işlem yapılacağı belirtildi.

Genelge kapsamında taksi yolcularının yaşadıkları mağduriyetler hakkında şikayetlerini ulaştırabilecekleri mecralar ile ilgili iletişim bilgileri kamuoyu ile paylaşılacak.

Düzenleyen:  - TÜRKİYE
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...