16 sene sonra hac sırası gelir

16 sene sonra hac sırası gelir

GÜNDEM Haberleri

S.Arabistan'ın kota uygulaması hacca gitmeyi zorlaştırıyor. Hac Organizasyonu Başkan Yardımcısı Dr. Ekrem Keleş, "1.1 milyon kişi sırada. Kur'a yerine sıralamaya göre göndersek, 16 yıl sonra ancak sıra gelir" diyor.

Suudi Arabistan'ın kota uygulaması ve talebin de giderek yükselmesi sebebiyle, Hacca gelmek zorlaşıyor. Türkiye'den bu yıl Avrupa ile birlikte 83 bin kişinin kutsal topraklara gideceğini belirten Hac Organizasyonu Başkan Yardımcısı Dr. Ekrem Keleş, Suudi Arabistan'ın geçmiş yıllarda verdiği ek kontenjanı bu yıl inşaatlar dolayısıyla vermediğine dikkati çekti. Mekke-i Mükerreme'de çalışmaların 2 yıl daha sürmesini beklediklerini belirten Keleş, "Başka ülkelerin kontenjanlarını talep edeceğiz. Önümüzdeki sene ayrıca 2007 yılında itibaren bir türlü kurada çıkmayan 7 yıldır bekleyen hacılarımızı da garantili olarak kutsal topraklara getirme sözümüz var. Çünkü şu anda hac sırası bekleyen vatandaşların sayısı 1 milyon 163 bine ulaştı. Bu rakam yıllar itibariyle daha da artacaktır. Şu anda katsayılı kur'a uygulamasına devam edeceğiz. Normal sıralamaya göre İran gibi göndermeye kalksak, 16 yıl sonra sıra gelir. Şu anda İran'da da bugün yazılan 17 sene sonra hacca geliyor" diye konuştu.

##tgvideo##

nbsp;16 sene sonra hac sırası gelir MİLYONLAR KÂBE İLE BULUŞTU Mekke'ye umre tavafı sebebiyle ihramlı olarak giriş yapan Müslümanlar, ilk olarak Kâbe'yi ziyaret ederek, tavaflarını gerçekleştiriyorlar. Mekke-i Mükerreme'ye gelişler sürekli olarak devam ederken, 10 gün içinde şehrin nüfusunun 2 katına çıkması bekleniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...