Cimbom'un kazancı 27 milyon euro'ya ulaştı

/ Kaynak: AA
- Güncelleme:
Cimbom'un kazancı 27 milyon euro'ya ulaştı

FUTBOL Haberleri  / AA

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde "Son 16" takım arasına kalan sarı-kırmızılılar, bu organizasyondan önemli bir geliri kasasına koymayı garantiledi. "Cim Bom"un bu sezonki Şampiyonlar Ligi kazancı yaklaşık 27 milyon avroya ulaştı

nbsp;UEFA Şampiyonlar Ligi (H) Grubu'ndaki 6. ve son maçında deplasmanda Braga'yı 2-1 yenen ve "Son 16" takım arasına kalmayı başaran Galatasaray, kasasını da doldurdu. nbsp;
Grubu Manchester United'ın ardından ikinci sırada tamamlayarak bir üst tura yükselen sarı-kırmızılı ekip, önemli bir kaynağın dağıt ıldığı UEFA Şampiyonlar Ligi'nde pastasını daha da büyüttü. Galatasaray'ın bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde elde etmeyi garantilediği gelir yaklaşık 27 milyon avroya ulaştı.
Geride kalan sezonun lig şampiyonu olarak UEFA Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılan ve 8,6 milyon avro ayak bastı parası kazanan sarı-kırmızılı takım, Fenerbahçe'nin gruplara kalamaması nedeniyle 10 milyon avronun üzerinde olması beklenen Türkiye'nin yayın havuzu gelirine de tek başına sahip oldu.
Organizasyonda ilk maçını dahi oynamadan yaklaşık 20 milyon avro geliri garantileyen Galatasaray, grup maçlarında elde ettiği 3 galibiyet ile 1 beraberlik nedeniyle 3,5 milyon avro, tur atladığı için de 3,5 milyon avro daha kazanarak, toplam kazancını 27 milyon avro seviyesine taşıdı.

Tur atladıkça geliri artacak

nbsp;Sarı-kırmızılı ekip, gruptan çıkarak önemli başar ı elde etti ve gelirini daha yüksek rakamlara taşıma fırsatını yakaladı.
Son 16 takım arasına kalarak finale giden yolda artık elemeli maçlara çıkmaya hazırlanan Galatasaray, grup maçlarında olduğu gibi elde edeceği her galibiyet için 1 milyon avro, beraberlik için de 500 bin avro kazanacak.
"Cim Bom", organizasyonda çeyrek finale kalması halinde 3,9 milyon avro, yarı finale kalması halinde 4,9 milyon avro, finale kalması halinde ise 6,5 milyon avro daha kasasına koyabilecek. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde kazanan ekibe ise 10,5 milyon avro şampiyonluk primi ödenecek.
UEFA, Şampiyonlar Ligi'nde kulüplere yapılacak ödemelerde bu sezon için yaklaşık yüzde 15'lik bir artışa giderek, toplam ödemeleri 1 milyar 260 milyon avro seviyesine çekti.

FUTBOL
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...