AB: Saldırıları hoş göremeyiz

/ Kaynak: İHA
AB: Saldırıları hoş göremeyiz

DÜNYA Haberleri  / İHA

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde dün meydana gelen olaylar ve sonrasına ilişkin olarak Avrupa Birliği'nde ilk resmi açıklama bu sabah Yüksek Temsilci Catherine Ashton'dan geldi.

AB Yüksek Temsilci Catherine Ashton, nbsp;yaptığı yazılı açıklamada, Akçakale'ye yapılan saldırıyı şiddetle kınadıklarını, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile sürekli temas halinde olduklarını ve Türkiye ile dayanışma içerisinde olduklarını ifade etti. Ashton'ın açıklaması şöyle: nbsp;"Olayda hayatını kaybedenler ve yaralanan Türk vatandaşlarına taziyelerimizi iletiyoruz. Dün yaşanan gelişmeler açıkça Suriye krizinin bölgede komşu ülkelere nasıl taştığının bir göstergesidir. Suriye yetkililerinden derhal bu şiddeti durdurmalarını talep ediyor ve uluslararası hukuk ile birlikte diğer ülkelerin hükümranlık haklarına saygı göstermelerini bekliyoruz. Türkiye'nin bütünlüğüne yönelik bu tip saldırılar tarafımızca hoşgörü ile karşılanamaz. Tüm taraflara itidalli olma çağrısı yapıyor ve gelişmelere fevkalade yakından takip ettiğimizi bildiriyoruz." nbsp;

DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...