7 milyarda birlik ihtimali yaşıyor

7 milyarda birlik ihtimali yaşıyor

DÜNYA Haberleri

İngiltere'de hem lösemi hem de Langerhans hücreli sarkom denilen kansere yakalanan çocuk, dünyada bu iki hastalığı birlikte yaşayan tek hasta durumunda.

İngiltere'de 13 yaşındaki Deryn Blackwell'e lösemi teşhisi konulduğunda ailesi yıkıldı ve bundan daha kötüsünün olamayacağını düşündü. 2 sene lösemiyle mücadele eden çocukta bu kez çok nadir görülen bir kanser türü teşhis edildi.

Langerhans hücreli sarkom denilen kansere yakalanan çocuk, dünyada bu iki hastalığı birlikte yaşayan tek hasta durumunda. Çocuğun annesi Callie (32), "Oğlum iki kanserle mücadele ediyor: Lösemi ve Langerhans hücreli sarkom. O, dünyada 7 milyar kişide bu iki hastalığın her ikisinin de bulunduğu tek kişi" diye konuştu.

Watton'da yaşayan Deryn'e ilk olarak Temmuz 2010'da lösemi teşhisi konuldu. 3 ay sonra da çocuğun apandisit ameliyatı olması gerekti. Kanında çok az alyuvar olduğu için çocuğun yaşama şansının sadece yüzde 20 olduğu ifade edilmesine rağmen ameliyat başarılı geçti. Ağustos 2012'de de çocukta löseminin dışında çok nadir görülen Langerhans hücreli sarkom kanseri teşhis edildi. Dünyada bu ölümcül hastalık sadece 4 kişide var. Her iki kansere yakalanan ise sadece bir kişi (Deryn) var.

Dünyanın önde gelen onkoloji uzmanları çocuğa nasıl bir tedavi uygulanacağı konusunda bir araya gelirken çocuk, ilik nakli için Bristol Royal Hospital hastanesine kaldırılacak. Ameliyat martta yapılacak. Aylarda hastanede kalacak çocuğa yapılacak azami radyoterapi yapılacak.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...