Yazlık evleri dekore etmenin püf noktaları

Düzenleyen:
Yazlık evleri dekore etmenin püf noktaları

YAŞAM Haberleri

Yazlık evler eskiden sadece yazın birkaç ay gidilen ve son yıllarda popülaritesi düşen mekânlardı. Ancak şimdilerde yeniden gözde. Çünkü sadece yazın değil, yılın farklı dönemlerinde de dinlenme için gidilen yerler olmaya başladı.

Doğalgazlı sistemler ya da ısınma amaçlı şömineler de girince, yazlıklar keyif mekânları hâline geldi. Hâl böyle olunca, bu mekânların dekorasyonu da ‘her mevsim’ kolaylık sağlaması için yapılmaya başlansa da yaz mevsimi yine ön planda... Bu sebeple döşemelerde doğal ve açık tonların seçilmesi önemli. Tüm hava şartlarına dayanıklı, temizliği kolay ürünlerin seçilmesi, suya ve neme dayanıklı mobilyalar, peyzajda ise bölgenin iklimine göre bitki seçimi önemli. Lejant Proje iç mimarlarından Yüksek İç Mimar Selcan Sezer, en rahat edeceğiniz yazlıklar için birkaç tavsiyede bulundu:

YALIN OLSUN:  Farklı dönemlerde kullansanız da yalın olası, yaz için ideal. Kış aylarında da kullanabilmek için yorucu olmayan renkler, karmaşık olmayan desenler tercih edebilirsiniz. 

NEME DAYANIKLI: Mobilyaların suya ve neme dayanıklı malzemeden olması önemli. Örneğin bambu hem şık hem de fonksiyonel olabilir. Kolay taşınma özelliği de seçilmesinde önemli katkı yapar. Minderler fermuarlı olursa temizliği kolay olur. Evden ayrılırken parkelerle birlikte cilalarsanız dönüşünüzde sağlıklı bulabilirsiniz. Zeminde kaygan olmayan seramikler tercih edilmesi önemli. Kışın halılarla kullanılabilir.

ÇİÇEK SEVİYORSANIZ:  Peyzaj yaptıracaksanız, iklime özel ürünleri seçmek önemli. Her mevsim canlı kalabilen ürünleri tercih edebilirsiniz. Bitkiye göre bir sulama altyapısı yaptırmanızı tavsiye edebiliriz. 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...