Doğulu gençler 'Kitap Kafe'de sosyalleşecek

Düzenleyen:
Doğulu gençler 'Kitap Kafe'de sosyalleşecek

YAŞAM Haberleri

Gençlik ve Spor Bakanlığı, gençleri zararlı alışkanlıklardan korumak için Doğu ve Güneydoğu’da toplam 87 tane ‘Kitap Kafe’ açacak.

Damla Peker ANKARA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Gençlere kitap okuma alışkanlığı kazandırın” çağrısı ‘Kitap Kafe’lerle hayat buluyor. Çağrıyı dikkate alan Gençlik ve Spor Bakanlığı, projenin ilk örneğini Kütahya’da başlatmıştı. Proje şimdi yurt geneline yaygınlaştırılıyor. Bakanlık, projede önceliği Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine verdi. Son olarak Hakkâri ve Gaziantep’te Kitap Kafe açan Bakanlık, Doğu ve Güneydoğu’da toplam 87 tane Kitap Kafe açacak. 4 bine yakın seçkin kitap ile oluşturulan Hakkâri ve Gaziantep’teki kafelerde sağlanacak olan kültürel ve sosyal ortamlarla gençlerin terör ve kötü alışkanlıklardan uzak tutulması amaçlanıyor. Alanında uzman kişilerin gerçekleştireceği söyleşilerin yanı sıra bu kafelerde gençlere yönelik zekâ oyunları, ebru ile hat kursu, Midyat, Nemrut, Zeugma gezilerinin yanı sıra sinema ve tiyatro etkinlikleri ücretsiz olarak verilecek. Kafelerde kitap okuyan ve ders çalışan gençlere herhangi bir ücret alınmadan çay, kuru pasta gibi ikramlarda da bulunulacak. 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...