Adana'da 'ateş gökkuşağı' görüldü (Ateş gökkuşağı nedir)

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Adana'da 'ateş gökkuşağı' görüldü (Ateş gökkuşağı nedir)

YAŞAM Haberleri  / İHA

Adana'da 'ateş gökkuşağı' görüntülendi. Özellikle Sibirya ve Rusya'da görülen ateş gökkuşağının, nadir görülen bir doğa olayı olduğu ifade edildi.

Adana'nın Kozan ilçesinde gökyüzünde beyaz bir bulutun dakikalar içinde rengarenk olması görenleri şaşkına çevirdi. Yaklaşık 10 dakika süren renk süzülmesini görenler, cep telefonları ile bu ilginç anı kaydetti.

ATEŞ GÖKKUŞAĞI NEDİR?

Doğada nadir görülen bir olay olduğu belirtilen ateş gökkuşağı, özellikle Sibirya ve Rusya'da sık görülüyor. Ateş gökkuşağının, meteorolojide güneş ışığının sirüs bulutlarının içinde yer alan buz kristallerinde kırılması sonucu oluştuğu öğrenildi. Güneş ufuk sıcaklığının 58 derecenin üzerinde olduğu koşullarda meydana gelen ateş gökkuşağı, nadir görünen bir doğa olayı olarak nitelendirilirken, ışık kırılmasının oluşması için sirüs bulutlarını oluşturan altıgen buz kristallerinin yere paralel kalın plakalar şeklinde yerleşmiş olması gerektiği belirtiliyor.

Adana'da 'ateş gökkuşağı' görüldü (Ateş gökkuşağı nedir)

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...