Meteoroloji il il uyardı! Sağanak yağış bekleniyor (16 Mayıs 2021 hava durumu)

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Meteoroloji il il uyardı! Sağanak yağış bekleniyor (16 Mayıs 2021 hava durumu)

YAŞAM Haberleri  / İHA

Meteoroloji son dakika açıklaması ile 16 Mayıs hava durumu raporunu yayınladı. Yapılan son değerlendirmelere göre; yurdun kuzeybatı kesimlerine ve İç Anadolu'nun bazı bölgelerine sağanak ve gök gürültülü sağanak uyarısı yapıldı. Özellikle öğle saatlerinden sonra görülmesi beklenen yağışların İstanbul, Bursa, Ankara ve Kütahya çevrelerinde etkili olması bekleniyor.

Son dakika.. Hava durumu raporu yayınlandı. 16 Mayıs 2021 hava nasıl olacak? Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmelere göre; Marmara, Göller Yöresi, İç Anadolu’nun kuzeybatısı ve Batı Karadeniz çevreleri ile Ağrı ve Van’ın doğu kesimlerinde sağanak ve zaman zaman gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Batı bölgelerinde hava sıcaklığının 4 ila 8 derece azalması beklenirken yurdun kalan kesimlerinde önemli bir değişiklik ön görülmüyor. Özellikle Marmara Bölgesi'nde rüzgarın batı ve güneybatı, doğusunda kuzey ile kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

MARMARA BÖLGESİ İÇİN ÖNEMLİ UYARI

Marmara Bölgesi için yapılan son uyarıda; ani sel, su baskını, yıldırım, dolu, yağış anında kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

İL İL HAVA DURUMU RAPORU

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:
Ankara: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olarak kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 25
İstanbul: Parçalı bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 23
İzmir: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 26
Adana: Az bulutlu ve açık 29
Antalya: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, kuzey ilçeleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 23
Samsun: Parçalı ve az bulutlu 20
Trabzon: Parçalı ve az bulutlu 20
Erzurum: Parçalı bulutlu 26
Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 34

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...