Başörtülü akademisyene saldıran zanlı hakkında yeni karar

Düzenleyen:
Başörtülü akademisyene saldıran zanlı hakkında yeni karar

YAŞAM Haberleri

Arkadaşıyla birlikte parkta oturan akademisyen Neşe Nur Akkaya, başörtülü olduğu gerekçesiyle bir erkek tarafından termosla darbedildi. Saldırgan ifadesi alınıp bırakıldı. Bu kişi hakkında yeni bir gelişme yaşandı.

İstanbul Teknik Üniversitesi’nde (İTÜ) çalışan araştırma görevlisi Neşe Nur Akkaya (31) ve kız arkadaşı Y.F, 6 Nisan'da Nişantaşı'ndaki bir parkta oturup sohbet etmeye başladı. Bir süre sonra yanlarına gelen Eray Çakın "Burada ne işiniz var? Siz ve sizin gibileri istemiyoruz. Çok parkta oturmak istiyorsanız, Gaziosmanpaşa'ya gidin" dedi. Ardından da elindeki termosla ve yumrukla Akkaya'ya saldırdı. Araya giren kız arkadaşı da yumruklardan nasibini aldı. Çevredekilerin araya girmesiyle saldırgan uzaklaştırıldı. Hastaneye gidip darp raporu alan Akkaya, şahıstan şikâyetçi oldu. Bunun üzerine gözaltına alınan zanlı, ifade verdikten sonra serbest bırakıldı.

CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI HAREKTE GEÇTİ

Bu karar başta siyasiler olmak üzere pek çok kişi tarafından tepkiyle karşılandı. Kamuoyunu derinden sarsan bu olay sonrası İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı konuyla ilgili soruşturma başlattı. Savcılık, bugün Çakın'ı ifadeye çağırdı. Sorgusu tamamlandıktan sonra da ‘halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik ve aşağılama’ ile ‘silahla kasten yaralama’ suçlarından tutuklanması talebiyle Sulh Ceza Hâkimliği’ne sevk etti. Zanlı, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

"ADLİ KONTROL KARARI UYGULANDI"

Konuya dair açıklama yapan savcılık, şunları kaydetti: Bazı basın yayın kuruluşlarında ve sosyal medya paylaşımlarında yer alan İstanbul’da bir kadına yönelik şiddet vakasıyla ilgili kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla basın açıklaması yapılması gereği hasıl olmuştur. Şüpheli hakkında 8. Sulh Ceza Hâkimliğince adli kontrol kararı uygulanmıştır. Soruşturma bütün yönleriyle titizlikle yürütülmektedir.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...