Kepçenin önünde direnmişti: Kıymet Teyze'nin oturduğu alan park oluyor

Düzenleyen:
Kepçenin önünde direnmişti: Kıymet Teyze'nin oturduğu alan park oluyor

YAŞAM Haberleri

Edirne'de çocukların oyun oynadığı alana inşaat yaptırmamak için sandalyesiyle kepçenin önüne oturan Kıymet Peker'in mücadelesi 7 yıl sonra sonuç verdi.

Edirne’de çocukların oyun oynadığı yeşillik alan, 2014’ten önce imara açıldı. Ardından inşaat yapılması için bölgeye kepçeler gönderildi. O dönem 75 yaşında olan Kıymet Peker (82), sandalyesini alarak kepçelerin önünde oturdu. Onun başlattığı bu direniş yargıya taşındı. İdare mahkemesi, arsanın imar planı değişikliğine açılan davada durdurma kararı verdi Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da arsanın tapusunu almak için yargı süreci başlattı. 

VE ZAFER…

7 yılın ardından uzlaşma sağlandı. Arsanın tapusu, belediye tarafından alındı. Başkan Gürkan, yeşil alanın tekrar çocuk parkı olarak düzenleneceğini açıkladı. Gürkan “Parkın adı da ‘Kıymet Teyze Parkı’ olacak” dedi. 

 

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...