Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Evinizin nazlısı orkideler ne istiyor?

Evinizin nazlısı orkideler ne istiyor?

YAŞAM Haberleri

Kadınlar tarafından çok sevilen çiçeklerden biri de şüphesiz orkidelerdir. Ancak orkide çoğu çiçeğe göre oldukça narindir. Sevginin yanı sıra ilgi de ister.

DUYGU YILMAZ

Bakımı bilmeyenlerin gözünü korkutur. Ancak kuralları bilirseniz bu çiçeği uzun süre sağlıklı tutabilirsiniz. Pencere önü çiçeği olarak tabir edilen orkide gün ışığı olan her yeri çok sever. Burada dikkat etmeniz gereken en önemli şey ise güneş sevdalısı orkidenizi güneş ışığına dik açıyla maruz bırakmamaktır… Yerini seven orkide hemen büyüyüp serpilecektir. Bunu anlamanın en kolay yolu ise yeşil yapraklarının gün ışığına eğilimini gözlemlemektir. Soğuğu sevmeyen bu bitki için saksı tercihiniz de oldukça önemlidir. Şeffaf tercih edeceğiniz saksılar kökleri için oldukça yararlıdır. Diğer bitkilerden ayrı özel bir toprağı olan orkidenizi köklerini çürütmeden sulama yapmalısınız. Solan çiçekleri
ise sizi korkutmasın, kendiliğinden düşecek ve tekrar tekrar tomurcuk verecektir.


 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...