'Bana teşkilatın numarasını verin' diyen kurye beraat etti

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
'Bana teşkilatın numarasını verin' diyen kurye beraat etti

YAŞAM Haberleri  / İHA

Tuzla'da koronavirüs denetimleri sırasında maske takmadığı için durdurulan, sonrasında polislere direnen ve telefonda konuştuğu kişiye söylediği "Bana teşkilatın numarasını verin, eniştemin numarasını gönderin" sözleri ile gündem olan Cihan Aksu yargılandığı davada beraat etti.

İstanbul Tuzla'da 19 Eylül 2020'de koronavirüs denetimleri esnasında polis ekipleri tarafından maske takmadığı gerekçesi ile durdurulan kurye Cihan Aksu, kimliğini isteyen polislere direnmiş ve telefonla konuştuğu kişiye "Bana teşkilatın numarasını verin, eniştemin numarasını gönderin" diyerek Türkiye'nin gündemine oturmuştu. Olayın ardından gözaltına alınan ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Aksu hakkında Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 'kamu görevlisine görevini yaptırmamak için direnme' suçundan 7 ay 15 günden 5 yıl 3 aya kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

"POLİSLERE DİRENMEDİM, HAKARET ETMEDİM"

İlk duruşmaya katılmadığı gerekçesiyle hakkında yakalama kararı çıkarılan ve celse arasında dinlenen sanık Cihan Aksu, "Kendilerine maskemi takacağımı söylememe rağmen idari para cezası kestiler. Bunun dışında onlara herhangi bir şekilde direnmedim. Hakaret etmedim" diyerek beraatini istedi.

'Bana teşkilatın numarasını verin' diyen kurye beraat etti

Aksu'nun bu olayın ardından "Adamın tepesini attırmayın, sizi buraya gömerim" diyerek bir bekçiye de saldırdığı ileri sürülmüştü.

'TEŞKİLAT'TAN KASTI AİLESİ VE ARKADAŞLARIYMIŞ

Cumhuriyet Savcısının mütalaasını açıkladığı duruşmada; sanığın, savunmasında 'teşkilat'la kastının ailesi ve arkadaşları olduğunu belirterek tehdit kastının olmadığını söylediği ancak savunmasının suçtan kurtulmaya yönelik olduğunun belirtilirken, Cihan Aksu’nun 'zincirleme şekilde kamu görevlisine görevini yaptırmamak için direnme' suçundan 5 yıl 3 aya kadar hapisle cezalandırılması istendi.

BERAATİNE KARAR VERİLDİ

Davayı karara bağlayan mahkeme, her ne kadar sanık hakkında 'zincirleme şekilde görevi yaptırmamak için direnme' suçundan dava açılmışsa da, sanığın üzerine atılı suçun unsurları oluşmadığı gerekçesiyle beraatine hükmetti.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...