Her bir parçası el emeği! Kırmızı küre kadınların eseri

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Her bir parçası el emeği! Kırmızı küre kadınların eseri

YAŞAM Haberleri  / AA

Atatürk Kültür Merkezinde yer alan 15 bin özel seramik parçasının birleştirilmesiyle oluşturulan “kırmızı küre”,18 kişilik özel ekiple 3,5 ayda yapıldı.

Türkiye’nin kültür sanat hayatının en önemli simgelerinden Atatürk Kültür Merkezi (AKM) önceki gün törenle kapılarını açtı. Binanın tarihsel özelliklerine bağlı yeniden tasarlanan AKM’nin kalbinde ise seramik karolardan “kırmızı küre” yer aldı.

AKM’nin yeni simgesi olan kürenin tüm karoları, Kaleseramik’in kadın istihdamına destek olmak amacıyla Çanakkale’nin Çan ilçesindeki fabrikasında kurduğu Atölye Kale’de üretildi. Kırmızı kürenin yapımında kullanılan 15 bin özel seramik parçasının her biri el emeğiyle tek tek üretildi.

18 KİŞİLİK ÖZEL EKİP 3,5 AY BOYUNCA ÇALIŞTI

Yaklaşık 3,5 ay aralıksız süren çalışmalarda 18 kişilik özel ekip, gece gündüz çalıştı. Küreye rengini ise İtalyan seramik sanatçısı Alexandra Khuen-Belasi verdi.

Khuen-Belasi tarafından geliştirilen ve özel bir reçeteyle üretilen sır, tüm karolara tek tek uygulanarak kırmızı rengi almaları sağlandı. Seramik karolar AKM’nin kalbinde birleştirilerek “Kırmızı Küre”ye dönüştü.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...