Bakan Kurum'dan müsilaj müjdesi: Tehlikeyi bitirdik

Bakan Kurum'dan müsilaj müjdesi: Tehlikeyi bitirdik

YAŞAM Haberleri

Yaz aylarında Marmara Denizi'ni etkisi altına alınan müsilaj tehlikesinde kötüye gidişatın durdurulduğunu belirten Bakan Murat Kurum "Denizdeki oksijen ve balık oranı artıyor. Uygunsuz çalışan 140 işletmenin faaliyetini durdurduk. Denetimler sürecek" dedi.

Cevdet Fırat Aydoğmuş | ANKARA

Marmara Denizi ve çevresini etkisi altına alan müsilajdan arındırmak için yapılan çalışmalar sürüyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TBMM Müsilaj Komisyonu son toplantısında, Marmara Denizi'nde kötü gidişatı durduklarını söyledi.

BALIKLAR GERİ DÖNÜYOR
Kurum, “Müsilajın tehlikeli bir atık olmadığını ve toksik özelliği göstermediğini tespit ettik. Marmara, her gün bir önceki günden daha temiz oluyor. Kötüye gidişatı durdurduk. Artık balıklarımız geri dönüyor. Deniz dibindeki biyolojik çeşitlilik yavaş yavaş da olsa artıyor ve oksijen seviyesini de artırma noktasında çalışmalarımız sürüyor” dedi. Marmara'nın sırtındaki kirlilik yükünü tamamen ortadan kaldırmadan kesin çözüme ulaşılamayacağını ifade eden Kurum “Bu çerçevede,  hızlı bir şekilde arıtma tesislerimizin kalitesini, sayısını iyileştirmemiz gerekiyor” diye konuştu.

Bakan Kurum'dan müsilaj müjdesi: Tehlikeyi bitirdik
Çevre ve Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, müsilaj sorunu konusunda sunum yaptı

140 İŞLETMENİN FAALİYETİ DURDURULDU
Toplam 11 bin 129 metreküp müsilajı toplayarak bertaraf ettik sonra 445 evsel, kentsel ve endüstriyel atık su arıtma tesisini yerinde incelediklerini anlatan Kurum “88 bin 551 denetim gerçekleştirdik. 131 milyon 600 bin lira idari para cezası uyguladık ve 140 işletmenin faaliyetini durdurduk” bilgisini paylaştı.


Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...