Şeker pancarı üreticileri: Şeker bolluğu var ama zam yapılıyor

Düzenleyen:
Şeker pancarı üreticileri: Şeker bolluğu var ama zam yapılıyor

YAŞAM Haberleri

Şeker fiyatlarında artış meydana geldi. Bu duruma, şeker pancarı üreticilerini temsil eden Bursa Ziraat Odaları İl Koordinasyon Başkanı Sadi Aktaş'tan tepki geldi.

Bursa Ziraat Odaları İl Koordinasyon Başkanı ve Eskişehir Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyüesi Sadi Aktaş, son zamanlarda artan şeker fiyatlarını yorumladı. Aktaş, piyasalarda pancar bolluğu yaşanırken şeker fiyatlarına aşırı zam yapılmasına tepki göstererek "Bugün şeker fiyatlarına gelen zamlar, pancar üreticilerini temsil eden bizleri rahatsız ediyor. Ülkemizde şeker pancarı bolluğu var, üretmek isteyen çiftçi var. Şeker bolluğu olduğu halde üretimi kısaltanmış durumda; bakıyoruz ki marketlerde şeker yokmuş gibi fiyatlar artıyor. Bunu üreten üretici pancarı 42 kuruşa satıyor. Bu fiyata alan fabrika, şeker üretirken bunun posasını da yem olarak hayvancıya 35 kuruştan satıyor. Bizim ürettiğimiz pancarın çuvalının fabrikalardan çıkışı 265 lira olarak fiyatlara yansıyor. Daha yeni de yüzde 25 artış oldu. Sanki kıtlık varmış gibi tüketiciye yansıtıyorlar. Bizim ülkemizde şeker sıkıntısı yok, bolluk var. Biz şekeri dışarıya satıyoruz” diye konuştu.



Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...