Pazardaki pahalılıktan isyan eden vatandaş çareyi tohumcularda buldu

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Pazardaki pahalılıktan isyan eden vatandaş çareyi tohumcularda buldu

YAŞAM Haberleri  / İHA

Pazarda marul, salatalık, domates fiyatları 20 lirayı görürken maydanoz, dereotu, roka gibi yeşilliklerin fiyatı ise 10 lirayı buldu. Vatandaş çareyi kendi balkonunda kendi sebzesini yetiştirmekte buldu. Fide ve tohum ekim zamanı olan Nisan’da satışlar patladı. Vatandaş çiçekçi ve tohumculardan sebze fidelerin tanesini 5 liradan aldı.

Baharın gelmesiyle vatandaşlar çiçekçi ve tohumculara akın etti. Bu yıl pazarda sebze fiyatlarının fahiş artışı sonrasında vatandaş çareyi kendi sebzesini balkonunda yetiştirmekte buldu. Bu yıl sebze fidesi ve tohumu satanların işleri geçen yıla oranla yüzde 300 artmış durumda. Fide ve tohum ekimi zamanı olan Nisan ayında vatandaşlar çiçekçi ve tohumcularda yoğunluk oluşturdu. Tohumun paketi 5 lira satılırken, sebze fidelerinin tanesi ise 5 liradan satılıyor. Çiçeklerin fiyatları ise cinsi 5 ile 150 lira arasında değişiyor.

Pazardaki pahalılıktan isyan eden vatandaş çareyi tohumcularda buldu

GEÇEN YILA ORANLA YÜZDE 300 ARTTI

Bu yıl tohum satışlarının geçen yıla oranla yüzde 300 arttığını ifade eden Ferhat Kökler, “Bu yıl sebze tohumu ve fideye vatandaşlar yoğun talep gösteriyor. Bu yıl sebze fiyatları artış gösterdi. Vatandaşlar kendi sebzesini evinin balkonunda ve terasında yetiştirmek için bizden tohum ve fide alıyor.  Bizde her türlü sebzenin fide ve tohumu mevcut vatandaşlar hepsinden alıyor. Tohumların paketini 5 liradan fidelerin ise tanesini 5 liradan satmaktayız” dedi.

Pazardaki pahalılıktan isyan eden vatandaş çareyi tohumcularda buldu

5 LİRADAN BAŞLIYOR 150 LİRAYA KADAR ÇIKIYOR

Çiçekçi Özcan Karataş, “Nisan ayının gelmesiyle birlikte balkonlarını ve bahçelerini güzelleştirmek isteyen vatandaşlar, çiçek almaya başladı. Bu yılda geçen yıl olduğu gibi çiçeklere vatandaşlar ilgi gösteriyor. Çiçek fiyatlarımız 5 ila 150 lira arasında değişiyor” şeklinde konuştu.

                                        

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...