Emeklileri hedef alan dolandırıcılık çetesi çökertildi

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Emeklileri hedef alan dolandırıcılık çetesi çökertildi

YAŞAM Haberleri  / İHA

Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri 15 adrese eş zamanlı yaptığı operasyonla 13 çete üyesini gözaltına aldı. Emeklileri hedef alan dolandırıcılık çetesinin duvar ve internet ilanları ile yaşlıları kredi vaadiyle dolandırdıkları tespit edildi.

Ankara’da yaşlı ve emeklileri ağına düşüren düşük faizli kredi vaadi ile dolandıran çete çökertildi. Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 15 noktada eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda çok sayıda senet, doküman ve muvaffakatname ele geçirildi.  13 çete üyesi gözaltına alındı.

ZORLA SENET İMZALATTILAR

Operasyon sonrasında edinilen bilgiye göre çete üyelerinin ağlarına düşürerek mağdur ettikleri yaşlı vatandaşları zorla çek ve senet imzalatarak icra takibi başlattıkları ve yasal olmayan şekilde yüksek faizle para vererek zorla senet imzalattıkları ortaya çıktı. Öte yandan, yine edinilen bilgiye göre, PTT’de çalışan bir memur aracılığıyla normalde çıkacak kredileri kendi marifetleri ile çıkmış gibi göstererek buradan da kendilerine gelir sağladıkları tespit edildi. Operasyon sonucu 13 çete üyesi gözaltına alınırken, olay ile ilgili tahkikatın devam ettiği öğrenildi.

Emeklileri hedef alan dolandırıcılık çetesi çökertildi

   

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...