Van'da 5,0 büyüklüğünde deprem

Düzenleyen:
Van'da 5,0 büyüklüğünde deprem

YAŞAM Haberleri

Van'da deprem meydana geldi. Depremin büyüklüğü 5,0 olarak açıklandı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı (AFAD), Van'da zelzele kaydedildiğini açıkladı. AFAD, depremin merkez üssünün Tuşba ilçesine bağlı Bağdaşan Mahallesi olarak duyurdu. Saat 21.35'te meydana gelen depremin yerin 18.89 kilometre derinliğinde ve 5,0 büyüklüğünde olduğu aktarıldı.

ÖLÜ YA DA YARALI YOK

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, şu ana kadar kendilerine olumsuz bir bilginin aktarılmadığını belirterek "Ekipler inceleme ve tespit çalışması yapıyor. Şimdilik olumsuz bir durum görünmüyor." dedi.

"HASAR TESPİTİ ÇALIŞMALARI BAŞLADI"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da can kaybı veya yaralı olmadığını söyledi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ise "İl Müdürlüğü ekiplerimiz sahada hasar tespit çalışmalarına başladı.Vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim her türlü afetten muhafaza buyursun" açıklamasında bulundu.

Van'da 5,0 büyüklüğünde deprem

"ÇATLAK DIŞINDA BİR ŞEY YOK"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, depremle ilgili Van Valisi Ozan Balcı ile görüştüğünü belirtti. Bakan Soylu, Vali Balcı'nın, "bütünü taramaların gerçekleştirildiğini, birkaç binada tespit edilen çatlağın dışında hiçbir problem olmadığını son bilgi olarak teyit ettiğini" aktardı.

Van'da 5,0 büyüklüğünde deprem

"BİR ANDA TELEVİZYON KARARDI"

Öte yandan, vatandaşlar büyük korku yaşadı. Vanlılar, sallantı esnasında kendisini dışarı attı. Deprem olduğu sırada oyun oynadığını söyleyen 8 yaşındaki Havin Diker "Bir anda televizyonun karardığını, lambaların sallandığını gördüm. Hemen anneme 'deprem oluyor' diye bağımrdı. Annem, bizi dışarı çıkardı. İçeri girmeye korkuyoruz. Çünkü deprem olursa tekrar dışarı çıkmamız gerekecek” diye konuştu.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...