Diyarbakır'da 550 kişinin olduğu fabrikada yangın! 11 kişi dumandan etkilendi

Düzenleyen:
Diyarbakır'da 550 kişinin olduğu fabrikada yangın! 11 kişi dumandan etkilendi

YAŞAM Haberleri

Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesinde kozmetik ürünlerini üreten bir fabrikada yangın çıktı. Çıkan yangında 11 kişi dumandan etkilendi.

Diyarbakır'da yürekleri ağza getiren bir yangın çıktı. Organize Sanayi Bölgesi 1. etapta bulunan Lila Kozmetik fabrikasında henüz bilinmeyen bir sebeple başlayan yangın fabrikayı sardı. Çevredekilerin haber verilmesi üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, AFAD, ambulans sevk edildi.  Fabrikada bulunan 11 çalışanın dumandan etkilenerek hastanelere kaldırıldığı belirtildi. 

ÇOK SAYIDA EKİP MÜDAHALEDE BULUNDU

Yangın bölgesine itfaiyeden 11 yangın söndürme aracı, İl Emniyet Müdürlüğünden 8 TOMA, Jandarma Komutanlığından 2 TOMA, Sur Asayiş Komando Bölüğünden 1 Komando Timi 8. Ana Jet Komutanlığından 1 yangın söndürme aracı ve Park Bahçe Müdürlüğünden 4 su tankeri, 12 sağlık ekibi, 1 UMKE timi gönderildi. Diyarbakır Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğüne bağlı Arama Kurtarma (PAK) personeli yangını söndürmek amacıyla müdahale başlattı.

Öte yandan devam eden yangına müdahale etmek amacıyla takviye olması için Elazığ'dan itfaiye ve ekiplerin yanı sıra Adana'dan helikopter talep edildiği belirtildi.

CAN KAYBI VEYA YARALI YOK

Olay yerine gelen Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ali İhsan Su, OSB’de bir firmada yangının çıktığını söyledi. Firmanın ilk etapta yangını kendi çabalarıyla söndürmeye çalıştığını belirten Vali Su, “Söndüremeyince itfaiye ekiplerine haber verdi. Büyükşehir belediyesi olarak tüm ekiplerimizle müdahale ettik. Çevre illerden itfaiye ekiplerine haber verdik. Geliyorlar, bizim ekiplerde canla başla mücadele ediyorlar. Öncelikle şunu ifade edeyim. Her hangi bir can kaybımız yok. Herhangi bir yaralımız yok.

'FABRİKADA 550 ÇALIŞAN BULUNUYOR'

Dumandan etkilenen arkadaşlar var. Çok önemli bir şey yok. Sevindirici yanı bu. Şu anda firmadan aldığım bilgilere göre, sayım yaptıkları ve içeride her hangi kimsenin olmadığını, güvende olduğunu ifade ettiler. Bu da sevindirici bir haber. Emniyetimiz, jandarmamız, AFAD ekiplerimiz, sağlık ekiplerimiz, tüm ekiplerimiz burada. Çevre illerimizden itfaiye istedik onlarda yolda geliyorlar. Adana’da yangın söndürme helikopteri talep ettik. O da yola çıktı geliyor. Fabrika da 550 çalışan olduğu ifade ediliyor. Yangının çıkış sebebi incelemelerden sonra ortaya çıkacak. Ona göre de tekrar bilgilendirme yaparız” dedi.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...