Son Dakika
Yazarlar
Gündem
Ekonomi
Dünya
Teknoloji
Spor
Resmi İlanlar
Tümü
Politika
Sağlık
Kültür-Sanat
Eğitim
Magazin
T-Otomobil
Emlak
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
Döviz
Altın
Haberler
Künye
İletişim
Seçim Sonuçları
Ramazan
Yaşam
Bir Zamanlar Türkiye
Video Galeri
3. Sayfa
Bizim Sayfa
E-Gazete
Bize Ulaşın : 444 0 144
Sosyal Medya Hesaplarımız:
Anasayfa
>
Yazarlar
>
Yazar Detay
Prof. Dr. Ramazan Ayvallı
ramazan.ayvalli@tg.com.tr
1468 Yazı
20 Eylül 2016
Zekât, malın bereketini artırır
Peygamber Efendimiz (sallallahü aleyhi ve sellem) bir hadîs-i şerîfte buyurdu ki: “Zekât vermeyen bir toplum, rahmetten, iyilikten mahrum kalır. Hayvanlar da olmasa, hiç rahmet görmezlerdi.”
Devamını Oku
19 Eylül 2016
Sadakanın, dünyadaki bazı faydaları...
Sadakanın dünyâdaki beş faydası: Sadaka mâlı temizler. Günâhları temizler. Hastalıktan ve belâdan korur. Muhtaçları sevindirir. Rızkı artırır, mâlı bereketlendirir.
Devamını Oku
13 Eylül 2016
Birlik ve beraberliğin önemi ve bayramlar...
Bayramlarda fakirlere çok sadaka vermek, akrabayı ve din kardeşlerini ziyaret etmek, onlara hediyye götürmek, erkeklerin, kabirleri ziyaret etmeleri sünnettir...
Devamını Oku
12 Eylül 2016
Bayramların mana ve ehemmiyeti...
Bayram günleri; günâhların affedildiği, birlik ve berâberlik duygularının pekiştirildiği ve yoksulların sevindirildiği günler olması bakımından sevinç ve neşe kaynağıdır...
Devamını Oku
6 Eylül 2016
Dinimizde sadaka vermenin önemi
Sadaka cehennemden kurtarır, cennete kor ve derecesini yükseltir. Hadîs-i şerîfte buyuruldu ki: "Yarım hurma da olsa, sadaka vererek Cehennemden korunun.”
Devamını Oku
5 Eylül 2016
İslâmiyetteki “îsâr” hasletinin yüksekliği
“Îsâr”: “Başkasının ihtiyâcını kendi ihtiyâcından önce düşünmektir. Kendisi muhtaç olduğu hâlde, elindeki malı ihtiyacı olan din kardeşine verip, yokluğa katlanmaktır.”
Devamını Oku
30 Ağustos 2016
Kudüs fatihinin esirlere gösterdiği âlicenâplık...
Sultân Selâhaddîn, ilme çok değer verir, âlimleri himâye ederdi. Yüksek insânî meziyetlere sâhip, iyi huylu, cömert, âdil, kültürlü ve müsâmahakâr bir hükümdârdı.
Devamını Oku
29 Ağustos 2016
Selâhaddîn Eyyûbî’nin Kudüs'ü kurtarması...
Kudüs Hıristiyânların ellerinden çıkınca, Papalığın propagandasıyla Avrupa kıtası ve Hıristiyân âleminde, Müslümânlar üzerine sefer hazırlığı başladı.
Devamını Oku
23 Ağustos 2016
Selâhaddîn Eyyûbî'nin Suriye’deki hâkimiyeti
Eyyûbîlerin Sûriye harekâtı, Haçlıları telâşlandırdı. Eyyûbî hâkimiyeti sahasında sıkışıp kalmak tehlikesinin önüne geçmek istediler. Trablus Kontu III. Raymond’un isteğiyle mütâreke yapıldı.
Devamını Oku
22 Ağustos 2016
Selâhaddîn Eyyûbî'nin Mısır'a hakim olması
1171’de Mısır Hâkimi, 1175’te de istiklâlini ilan ederek Sultân unvânını alan Salâhaddîn Eyyûbî, 1176’da Şîî Fâtımîlerin bölgedeki son izlerini de ortadan kaldırdı...
Devamını Oku
16 Ağustos 2016
Selâhaddîn Eyyûbî hakkında birkaç kelime
Salâhaddîn (Selahaddin) Eyyûbî’nin çocukluğu, babasının muhâfızlığını yaptığı Tekrît ve Baalbek’te geçti. Tekrît, Baalbek ve Şâm’da yetişip, iyi bir tahsîl ve terbiye gördü.
Devamını Oku
15 Ağustos 2016
İdrîs-i Bitlisî kimdir?..
Çaldıran Zaferinden sonra Osmânlı hizmetine giren, Doğu Anadolu’da çok hürmet edilen meşhûr âlim İdrîs-i Bitlisî, Osmânlı nüfûzunu bölgede hâkim kılmak için çok çalıştı.
Devamını Oku
9 Ağustos 2016
"Fitne"nin değişik manaları hakkında
Bazı terimlerin bir sözlük manâları, bir de terim/tabîr/ıstılâh olarak dînî, ilmî anlamları vardır. Bugünkü konumuz olan “fitne” kelimesinin de pekçok manâsı bulunmaktadır.
Devamını Oku
8 Ağustos 2016
Huzur içerisinde yaşayabilmek için
Dünyada rahat ve huzur içerisinde yaşayabilmek ve âhırette de ebedî saâdete kavuşabilmek için, Allahü teâlânın ve Peygamberlerinin emir ve yasaklarına riâyet etmek lâzımdır.
Devamını Oku
2 Ağustos 2016
Barış ve huzurun önemi hakkında...
Bütün toplumlarda istenen şey, “Barış” ve “Huzûr”dur. İnsanların hepsi “mutlu olmak” isterler, yani “mesut” ve “bahtiyar” birer hayat yaşamayı arzu ederler.
Devamını Oku
1 Ağustos 2016
Fitne, katilden daha büyüktür!..
Fitne; insanları ayrılığa, belâya düşürmek, Müslümânlar arasında bölücülük yapmak, onları sıkıntıya, zarara, günâha sokmak, insanları isyâna kışkırtmak, demektir.
Devamını Oku
26 Temmuz 2016
Dinimizdeki güzel hasletlerden bazıları
“Bir kimsenin, Allahü teâlâya muhabbetinin gerçek olup olmadığının alâmeti, kendisinde deniz misâli cömertlik, güneş misâli şefkat, toprak gibi tevâzu olmasıdır.”
Devamını Oku
25 Temmuz 2016
Teşvik edilen bazı güzel hasletler...
İmâm-ı Rabbânî (rahmetullahi aleyh) buyurdu ki: “Resûl-i Ekremin o kadar iyilikleri, o kadar ihsânları vardı ki, Rûm imparatorları, İrân şâhları, o kadar ihsân yapamazlardı."
Devamını Oku
19 Temmuz 2016
İnsanlara bir şeyler vermenin üstünlüğü
Hadîs-i şerîfte buyuruldu ki: “Herhangi bir Müslümân, kendi ehline/âilesine, Allahü teâlânın rızâsını umarak infâk ederse, bu nafaka onun için sadaka olur.”
Devamını Oku
18 Temmuz 2016
“İnfâk” ve “Sadaka” kavramları...
“Onlar ki, infâk ettikleri zaman isrâf etmezler, sıkılık da (cimrilik de) yapmazlar. (Harcamalarında) bu ikisi arası orta bir yol üzerinde bulunurlar.” (Furkân, 67)
Devamını Oku
Başa Dön
1
...
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
...
74
Sona Git