Son Dakika
Yazarlar
Gündem
Ekonomi
Dünya
Teknoloji
Spor
Resmi İlanlar
Tümü
Politika
Sağlık
Kültür-Sanat
Eğitim
Magazin
T-Otomobil
Emlak
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
Döviz
Altın
Haberler
Künye
İletişim
Seçim Sonuçları
Ramazan
Yaşam
Bir Zamanlar Türkiye
Video Galeri
3. Sayfa
Bizim Sayfa
E-Gazete
Bize Ulaşın : 444 0 144
Sosyal Medya Hesaplarımız:
Anasayfa
>
Yazarlar
>
Yazar Detay
Rahim Er
rahim.er@tg.com.tr
4985 Yazı
23 Mayıs 2012
Güneşe göç vaktidir
Olması gereken, buydu. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Şikago'daki NATO zirvesinde önemli aktörlerden biri iken, Başbakan Tayyip Erdoğan, günü birlik Tuna Vilayeti/Bulgaristan ziyaretinden dönüşte Ankara'ya uğrayıp Pakistan'a geçti, bu ülke meclisi Türk Başbakanı konuşurken tezahürattan sanki yıkılacaktı. Aynı anda bazı bakanlar, Tahran'dan Washington, DC'ye kadar çeşitli dünya başkentlerindeydiler. Her ay-yıldızlı kalem, bir altın imza atıyordu.
Devamını Oku
22 Mayıs 2012
Berber Adil'in mektubu
Bizim berber Adil Bey, eskiden mahalle komşumuz olup şimdilerde ailesiyle birlikte Atina'da yaşayan Yorgo Beye bir mektup yazmış. Malum Yunanlılar zorda.
Devamını Oku
21 Mayıs 2012
Derin mücadele
Çocukluğumuz, ilk gençliğimiz, kaçakçı hikâyeleriyle doludur. Mayınlı tarlalar ve ölüm ve hapis tehlikesine rağmen yaşanan o kaçakçılık hikâyeleri, hayallerimizi kavurur, vicdanlarımızı sarsardı. Ekmek parasının, evdeki çoluk-çocuğun maişetinin kanun dinlemediği keyfiyeti bir tarafa, asıl sebep, daha da ötelerdedir. Bir tarihte masa başında cetvelle çizilmiş sınırlar, işte bu ve benzeri onlarca problemi kördüğüm haline getirmişti.
Devamını Oku
18 Mayıs 2012
Srebrenika Anneleri
Srebrenica, Bosna-Hersek'in doğusunda, Sırbistan hududuna 10 km mesafede huzurlu bir Osmanlı şehri, bir Müslüman Boşnak vilayetiydi. Çağ, Milenyum efsanesine hazırlanırken Balkanlarda Haçlı ruhu, bir gün yeniden hortladı.
Devamını Oku
17 Mayıs 2012
Kadını kaybetmek
Cemiyetin bir yanında olan hadisenin diğer tarafta cereyan eden başka bir hadiseyle münasebeti elbette vardır.
Devamını Oku
16 Mayıs 2012
Taksim'e cami yapılmaması insan haklarına aykırıdır
Başbakan Tayyip Erdoğan, 1958 yılında yıkılan Karaköy Camiî'nin yeniden inşaı için İBB reisi Kadir Topbaş'a talimat vermiş, reis de proje çizimi için MSU rektörlüğü ile mutabakata varmış.
Devamını Oku
15 Mayıs 2012
Futbol zorbalığı
Spor, insanın fiziken gelişmesi, mânen huzur bulması için. Futbol da sporun bir şubesi. Hem de yaygın bir şubesi. Fakat futbolda sporun bu ideal tarafına dair bir şey kaldı mı? Eğlence ne gezer? Zaman zaman zorbalığa, zaman zaman dehşete dönüşmekte. Bazı sorumsuz taraftarlar, âdeta terörist hâline gelmekte.
Devamını Oku
14 Mayıs 2012
Bu hoyratlık bizi çok vurdu
DC Stadyumunun VIP locasına girdiğimde onlar, daha evvel gelmişlerdi. İyi seyirler dedikten sonra, boş kalmış olan ön sıraya geçtim. İki büyük takımın maçı vardı. O iki gazeteciyi Washington'a bir kamu seyahat kurumu getirmişti.
Devamını Oku
11 Mayıs 2012
Refah toplumu
İnsanlık tarihinin dönemleri var. Milletler bu dönemlerin ya tamamını yaşamakta veya gelişmişlik durumuna göre bir kısmına kavuşmakta. Hiçbir dönemden nasibini alamayanlarsa altlarda sürünüyor. Bu itibarla devir yönetimlerinin vazifesi memleketini o gelişmişlik çizgisine ulaştırarak sürdürülebilir kalkınmayı yakalayabilmektir.
Devamını Oku
10 Mayıs 2012
Asla rücû
Son bir buçuk asrımız, padişahlık, reis-i cumhurluk, demokrasi, laiklik, kuvvetler ayrılığı... gibi kavramlara kutsallıkların yüklendiği zamanlar oldu. Oysa aslolan insanın refah, hürriyet, saadet ve geliridir. Japonya imparatorluk, İsveç krallık, Kanada genel valilik...Cibuti, Endonezya, Moğolistan'sa cumhuriyet.
Devamını Oku
9 Mayıs 2012
İkinci Cumhuriyet
Fransa'da rejim sayılarla anılır. 1'den başlayıp artarak gelmiştir. Bizde de Tanzimat'la birlikte idari yapı Fransa modeliyle hareket etti. Etkinin arka plan derin sebebi Fransız ihtilalidir. Tanzimat'ın da Meşrutiyet'in de sloganı olan "adalet, hürriyet, musavat" o ihtilalin manifestosudur.
Devamını Oku
8 Mayıs 2012
Onlar hain mi, kahraman mı?
Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan... Üç genç adam. İdamlarının üzerinden kırk yıl geçmiş. Fakat o görüntü sanki dün gibi. Deniz Gezmiş, İstanbul Üniversitesinde iç kapının önünde yüksek bir yere çıkmış konuşmakta. Kızlı-oğlanlı on-onbeş kişi kendisini dinliyorlar.
Devamını Oku
7 Mayıs 2012
Trafik, İstanbul'un çirkin yüzü
Malûm olduğu üzre birkaç seneden beri Türkiye'de değildik. Dönüşte şunu soranlar oldu. "Geldiğinizde sizi en fazla ne şaşırttı?" Üç-dört yıl evvel, şu ânki yüksek binaların belki onda biri vardı. Göğe tırmanış sür'atle artmış. Üç yılda bu kadar mı çok bina dikilirmiş! Bu şaşırtıcı oldu.
Devamını Oku
4 Mayıs 2012
Eşik
Yeni bir dönem başlıyor gibimize gelmekte. Sanki bir eşikteyiz. Temenni ederiz ki bu berzahtan ileriye adım atılsın. Bu dönemde öteki sayısı azalıyor, ötekileştirme hırçınlığı tükeniyor.
Devamını Oku
3 Mayıs 2012
Kirli yıllar
İşçi, bir ülkenin üretimdeki adıdır. Sermaye sahibiyse işçiye o tezgâhı hazırlayan. İşçi işverene, işveren işçiye, memleket de her ikisine muhtaçtır. İnsanların cebi para dolu olsa fakat fırında ekmek, aşevinde yemek, elbisecide giyecek, manavda meyve... olmasa o para neye yarar?
Devamını Oku
2 Mayıs 2012
Tarihle barışmak
Atatürk, bir gece yine o meşhur sofrasındadır. Bir taraftan demlenip bir taraftan türlü mes'eleler konuşulurken birden bir soru sorar: "Bilin bakalım, bugün ne olmuştu?" Yakın çevrede olma imtiyazına kavuşmuşlardan bazıları, 'Paşam' diye söze başlayıp ürkek ifadelerle bazı tahminlerde bulunsalar da kimse bilemez.
Devamını Oku
1 Mayıs 2012
San'atkâr
Hikâye tadındaki bu gerçeği bir genç kızımıza anlattığımda sanki aklı başından gitti. Güzel sanatlar fakültesi mezunu olduğu halde böyle şeyleri ilk defa duymaktaydı.
Devamını Oku
30 Nisan 2012
Hangisi daha beter?
Bunlar ülkenin ciddi problemleridir, bazısı felaket çaptadır. Bütçeden çocuğa, aile hayatından millî gelire kadar tesirleri uzayıp gitmekte. Ne var ki zararlılar sıralamasında da adil olmak gerekir.
Devamını Oku
27 Nisan 2012
Türkçe kara sevdamızdır
Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ederiz. İlk defa bir Başbakan, lisanımızın kuşatıldığını, katledildiğini, mahvedildiğini, fukaralaştırıldığını, ihanete uğradığını, tasallut yaşadığını, Türkçe'nin şah damarımız olduğunu, şah damarımızı kestiklerini.... misalleriyle birlikte dile getirdi.
Devamını Oku
26 Nisan 2012
Türk-Ermeni dostluğu
İlâhî iradenin tayin ettiği coğrafî şartları kim değiştirebilir? Türk, Arap, Kürt, Ermeni, Rum, Bulgar, Makedon, Boşnak, Yahudi, Çingene ve daha kim varsa, Müslüman, Hırıstiyan, Musevi ve daha kim varsa.
Devamını Oku
Başa Dön
1
...
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
...
250
Sona Git