ABD'den Danimarka'ya İsveç tarifesi! 2 ülke 'Savunma İşbirliği Anlaşması' imzaladı!

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
ABD'den Danimarka'ya İsveç tarifesi! 2 ülke 'Savunma İşbirliği Anlaşması' imzaladı!

Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

ABD ile Danimarka 'Savunma İşbirliği Anlaşması' imzaladı. ABD, geçtiğimiz haftalarda İsveç ile aynı anlaşmayı imzalamıştı.

ABD, dünyada yaşanan savaşların ardından ittifak sayısını artırmaya devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda, İsveç ile 'Savunma İşbirliği Anlaşması' imzalayan ABD, şimdi de Danimarka ile aynı anlaşmayı imzaladı. 

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya göre, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve Danimarkalı mevkidaşı Lars Rasmussen, ABD'nin başkenti Washington'da bir araya gelerek, "Savunma İşbirliği Anlaşması"na imza koydu.

Blinken, ABD ve Danimarka'nın NATO müttefikleri olduğunu ve iki ülke arasında imzalanan anlaşmanın ülkelerin ulusal güvenliklerini güçlendireceğini aktardı.

Danimarka'nın güvenlik işbirliğinde önemli bir müttefik olduğunu vurgulayan Blinken, anlaşmanın imzalanmasının ardından Rasmussen ile durum değerlendirmesi yapacaklarını belirtti.

Rasmussen ise transatlantik bağların ve Avrupa-ABD ittifakının önemine dikkati çekerek, imzalanan anlaşmanın iki ülkenin güvenliğinin sağlanması ve savunma sektöründeki işbirliğinin artması için önemli bir adım olduğunu kaydetti.

Lars Rasmussen ayrıca, dünyada Ukrayna savaşı ve Gazze'deki "insani facia" gibi çeşitli krizler devam ederken, müttefiklerin bir arada kalması gerektiğini savundu.

 

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...