Aleksandr Lukaşenko: Rusya'dan nükleer füze başlıkları Belarus'a getirildi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Aleksandr Lukaşenko: Rusya'dan nükleer füze başlıkları Belarus'a getirildi

DÜNYA Haberleri

Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, Rusya'dan nükleer füze başlıklarının ülkesine getirildiği açıkladı. Lukaşenko "Bu başlıklar sıkı koruma altında. Getirdiğimizi ABD, Almanya ve İngiliz dış istihbarat teşkilatı MI6 bilemedi" ifadesini kullandı.

Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, başkent Minsk'te ulusal ve yabancı gazetecilerin sorularını cevapladı.

"AVRUPA İÇ SAVAŞA GİDİYOR"

İlk olarak Fransa'daki protestolarla ilgili konuşan Lukaşenko "Avrupa'da bir iç savaşın yaşanacağını dışlamıyorum ancak bunun yaşanmasını istemiyorum. Fakat onlar (Avrupalılar) bir çatışmaya doğru gidiyorlar. Durum, Fransa'dakinden daha vahim olabilir. Fransa'da, yönetim inatçı olmasaydı, olanlar çoktan yatıştırılabilirdi. Suçluysanız, insanlarla konuşmanız lazım. Fransa'da olanlarda yönetimin de suçu var" dedi.

İSVEÇ'E TEPKİ: KUR'AN YAKILMASINI ENGELLEYEBİLİRLER

Aleksandr Lukaşenko, İsveç'in başkenti Stockholm'de Irak asıllı Salwan Momika isimli kişinin Kur'an-ı Kerim yakmasına da değinerek "Müslümanlara karşı saldırganlık aptallık. Bunun yetkililerin himayesi altında yapılmasına ne gerek var? İsveç yönetimi bunu durduramaz mıydı? Durdurabilirdi. Ancak onlar, bunun yasal olduğunu söyledi. Bu nedenle, bir iç savaşa neden olabilecek sorunlar çıkarmaya gerek yok." diye konuştu.

"NUKLEER BAŞLIKLARI GETİRDİK, KİMSENİN RUHU DUYMADI"

Rusya'dan nükleer füze başlıklarının ülkesine getirildiği bilgisini paylaşan Cumhurbaşkanı Lukaşenko "Bu başlıklar sıkı koruma altında. Bunları biz kara yoluyla getirmedik. Kimseyi rahatsız etmedik. Bunu ABD, Almanya ve İngiliz dış istihbarat teşkilatı MI6 bilemedi" ifadesini kullandı. Söz konusu başlıkların güvenliğini Rusya ile birlikte sağlayacaklarını aktaran Aleksandr Lukaşenko "Bu silahlar savunma amaçlı" şeklinde konuştu.

"RUSYA, UKRAYNA'DA KARŞI SALDIRI DÜZENLEYECEK"

Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, Ukrayna'nın 11 Temmuz'da Litvanya'nın başkenti Vilnius'te gerçekleşecek NATO zirvesi öncesi kendi gücünü göstermeye çalıştığını ve bunun tehlikeli olduğunu da sözlerine ekledi. Lukaşenko "Ukraynalılar, savaş kabiliyetini kaybedecek. Bu olunca da Rusya karşı saldırı düzenleyecek ve Ukraynalıların kendilerini savunması için hiçbir şeyi kalmayacak. Ukrayna, Karadeniz'den ve en değerli topraklarından mahrum kalacak. Buna odaklanılması gerekiyor. Ukrayna'nın güneyine yönelik Transdinyester'e kadar saldırı onlar için tehlikeli olacak. Sonunda Ukrayna devleti ile ilgili sorun çözülecek" ifadelerini kullandı.

Aleksandr Lukaşenko, Ukrayna konusunda anlaşmak için hala fırsat bulunduğundan emin olduğunu vurguladı.

Kaynak: Anadolu Ajansı

 

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...