Lukaşenko Prigojin'in tekrar Rusya'da olduğunu açıkladı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Lukaşenko Prigojin'in tekrar Rusya'da olduğunu açıkladı

DÜNYA Haberleri

Belarus Devlet Başkanı Lukaşenko, 24 Haziran'da isyan eden Wagner paralı asker grubu şefi Prigojin'in St Peterburg'ta, birliklerinin ise hala kamplarda kaldığını açıkladı. Lukaşenko daha önce yaptığı açıklamada, Prigojin'in Belarus'ta olduğunu söylemişti.

Belarus Devlet Başkanı Alexander Lukaşenko, paralı asker şefi Yevgeny Prigojin ve Wagner birliklerinin isyandan önce konuşlandığı kamplarda kaldığını söyledi.

Geçen hafta Prigojin'in Belarus'ta olduğunu söyleyen Lukaşenko, perşembe günü gazetecilere Wagner şefinin St Petersburg'da ve birliklerinin de hala kamplarında olduğunu açıkladı.

NE OLMUŞTU?

Wagner birlikleri şefi Prigojin, 24 Haziran'da "adalet yürüyüşü" dediği bir isyan başlattı. İsyanda öncelikle Rostov-on-Don kentini hızla ele geçirdi. Sonra birliklerini Moskova'ya yönlendirdi. 

Prigojin, Lukaşenko'nun aracılık ettiği anlaşma uyarınca ilerlemeyi durdurmalarını emrettiğinde birliklerinin Moskova'ya 200 kilometre kadar yaklaşmış olduğunu iddia etti.

Wagner şefi Prigojin, Belarus'a taşınması kaydıyla kendisi ve askerleri için güvenlik garantisi sağlaması için 24 Haziran'da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le, Lukaşenko arabuluculuğunda anlaşma sağladı.

İsyan girişimi başarısız olsa da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in iktidar süresi boyunca karşılaştığı en büyük tehdit oldu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...