Aliyev ve Blinken ile bir araya geldi: Azerbaycan barış anlaşması için kararlı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Aliyev ve Blinken ile bir araya geldi: Azerbaycan barış anlaşması için kararlı

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Almanya’da ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile görüştü. Aliyev Azerbaycan'ın barış anlaşması imzalanmakta kararlı olduğunu söyledi.

Azerbaycan'ın 2020 yılında Dağlık Karabağ'da 44 gün süren savaşta Ermenistan'a karşı kazandığı zaferin ardından taraflar barış anlaşması imzalamak için adım atmaya hazırlanıyor. Almanya’nın Münih kentinde Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan barış anlaşması müzakerelerine devam edilmesi konusunda mutabık kaldığını açıkladı. Aliyev, ABD tarafının talebiyle ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile de bir görüşme gerçekleştirdi.

ALİYEV VE BLINKEN BİR ARADA

Almanya’nın Münih kentinde 60. Münih Güvenlik Konferansı'nda Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile bir araya geldi. Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamada görüşme talebinin ABD tarafından geldiği belirtildi. 

ABD AZERBAYCAN İLİŞKİLERİ İÇİN GÜZEL FIRSATLAR VAR

Açıklamaya göre görüşmede, Azerbaycan ile ikili ilişkilere çok önem verdiklerini belirten Blinken, Azerbaycan ve ABD arasındaki ilişkilerin ve iş birliğinin daha da güçlendirilmesi için güzel fırsatların bulunduğunu vurguladı.

Aliyev ve Blinken ile bir araya geldi: Azerbaycan barış anlaşması için kararlı

Azerbaycan’ın ev sahipliğinde düzenlenecek 2024 Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Konferansı’nın (COP29) önemine değinen Blinken, "Bu konuyu güçlü bir şekilde destekliyoruz. Bu etkinliğin başarılı olması ve aynı zamanda Azerbaycan ile Ermenistan arasında kalıcı ve onurlu bir barışın sağlanması için elimizden geleni yapmayı arzu ediyoruz. ABD bu yönde faydalı çalışmalar yaptı ve yapmaya devam edecek. Konuşulacak birçok konu var. Bugün bizimle görüşmeye zaman ayırdığınız için teşekkür ederiz” dedi.

AZERBAYCAN BARIŞ SÜRECİNDE KARARLI

COP29’un Azerbaycan ve ABD arasındaki ikili gündemin önemli bir parçası olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Aliyev, “Bu, gündemimizdeki konuların kapsamını genişletiyor ve bu yılki tüm girişimlerimize ABD’den destek bekliyoruz. Sizin belirttiğiniz gibi gündemimizde bir konu daha var, o da Kafkasya'daki bölgesel durum ve özellikle de Ermenistan ile Azerbaycan arasında barışın sağlanması ihtimali. Azerbaycan barış sürecine kararlıdır ve bir an önce barış anlaşmasının imzalanması ulusal çıkarlarımıza uygundur. Bu yöndeki çabalarından dolayı ABD’ye ve özellikle sizin şahsınıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Görüşmede bölgesel bağlantılar, ulaşım, Orta Koridor ve ilgi duyulan meseleler hakkında görüş alışverişinde bulunulduğu kaydedildi.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...