Azerbaycan'dan Ermenistan'a 'intikam operasyonu'

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı, AFP
- Güncelleme:
Azerbaycan'dan Ermenistan'a 'intikam operasyonu'

Dünya Haberleri  / İhlas Haber Ajansı, AFP

Ermenistan'ın dün sınırda açtığı ateş sonucu 1 askerinin yaralanması sonrası 'intikam operasyonu' gerçekleştiren Azerbaycan Devlet Sınır Hizmeti, Ermenistan ordusuna ait askeri karakolu imha etti. Ermenistan, operasyonda 5 askerinin öldüğünü açıkladı.

Ermenistan’ın dün Azerbaycan sınırında gerçekleştirdiği provokasyona cevap gecikmedi. Azerbaycan Devlet Sınır Hizmeti, Ermenistan ordusunun açtığı ateş sonucu 1 Azerbaycan askerinin yaralanmasına karşılık 'intikam operasyonu' gerçekleştirildiği duyurdu.

ASKERİ KARAKOL TAMAMEN İMHA EDİLDİ

Operasyonda, Ermenistan Silahlı Kuvvetleri'nin Kapan iline bağlı Nerkin-And yerleşim yeri yakınlarından Azerbaycan askerlerine ateş açtığı askeri karakol tamamen imha edildi. Açıklamada, muharebe mevzilerinin susturulduğu ve imha edilen askeri karakolun personeli arasında ciddi kayıpların olduğu belirtildi.

Ermenistan cephesinden yapılan son açıklamaya göre; intikam operasyonunda 5 asker hayatını kaybetti.

"DAHA CİDDİ TEDBİRLERLE KARŞILIK VERİLECEK"

Azerbaycan Devlet Sınır Hizmeti tarafından yapılan açıklamada, Ermenistan tarafının sınırdaki durumu gerginleştirmeye yönelik her provokasyonuna bundan sonra daha ciddi ve kararlı tedbirlerle karşılık verileceği ve yaşanan provokasyonda sorumluluğun Ermenistan'ın askeri ve siyasi yönetiminde olduğu vurgulandı.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: İhlas Haber Ajansı, AFP
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...