ABD Dışişleri Bakanı Blinken: Gazze Şeridi ve Batı Şeria'nın Filistin tarafından yönetilmesini taahhüt ettik

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
ABD Dışişleri Bakanı Blinken: Gazze Şeridi ve Batı Şeria'nın Filistin tarafından yönetilmesini taahhüt ettik

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

İsrail 35 gündür aralıksız olarak Gazze Şeridi'ne saldırılar düzenliyor. Savaşın başından bu yana Gazze'de çoğu kadın ve çocuklardan oluşan 11 binden fazla sivil katledildi. İsrail'in saldırılarında "çok fazla Filistinlinin öldürüldüğünü" dile getiren ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, savaşın sona ermesiyle Gazze Şeridi ve Batı Şeria'nın Filistin tarafından yönetilmesini taahhüt ettiklerini belirtti.

Arkasına Amerika'nın desteğini alan İsrail, 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne aralıksız olarak saldırılar düzenledi. Çatışmaların 35'inci gününde bölgede gerilim tırmandı, işgal güçleri sivil ayırt etmeksizin hedeflerini vurmaya devam etti. İşgal ordusunun bugünki hedefi ise çocuk hastaneleri oldu.  İsrail'in saldırılarında 4 bin 506’sı çocuk, 3 bin 27’si kadın olmak üzere 11 bin 78 Filistinli hayatını kaybetti. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken de bugünki konuşmasında İsrail'in Gazze'ye saldırılarında "çok fazla" Filistinlinin öldürüldüğünü dile getirdi. 

"YAPILACAK DAHA ÇOK ŞEY VAR"

Hindistan ziyareti kapsamında başkent Yeni Delhi'de basın açıklaması yapan Blinken, "Sivilleri korumak ve insani yardımın (sivillere) ulaşmasını sağlamak için yapılacak daha çok şey var." dedi.

"ÇOK FAZLA FİLİSTİNLİ ÖLDÜ"

Blinken, "Şu ana kadar çok fazla Filistinli öldürüldü, son birkaç haftada çok fazla (sivil) zarar gördü. Onların zarar görmesini engellemek ve insani yardımın ulaşımını azami düzeye çıkarmak için mümkün olan her şeyi yapmak istiyoruz." ifadesini kullandı.

"SİVİLLERİN KORUNMASI İÇİN EK ÖNERİLER SUNDUK"

ABD'nin, Gazze'deki sivillerin korunması için ek öneriler sunduğunu belirten, Blinken Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki bölgelerde bulunan sivillerin "kaçması" için iki "insani koridor" oluşturulması hakkında da "Bu bir süreç ve her zaman lamba anahtarını açıp kapamak gibi değil. İlerleme görüyoruz. Yalnızca daha çok ilerleme gerekiyor." dedi.

"SAVAŞ BİTİNCE BATI ŞERİA VE GAZZE ŞERİDİ'NİN FİLİSTİN'İN YÖNETMESİNİ TAAHHÜT ETTİK"

Blinken, Gazze Şeridi’ndeki hastanelere enerji sağlamak için de yeterli tedarikin ulaştırılması gerektiğine vurgu yaptı. Devam eden savaşın ardından ABD’nin 2 devletli çözüm için çalışacağını kaydeden Blinken, Gazze ve Batı Şeria’nın Filistin liderliğinde birleşik bir şekilde yönetilmesini taahhüt ettiklerini söyledi. Blinken, “Bunlar bizim öne sürdüğümüz, diğer ülkelerin de paylaştığı düşünceler ve bence bu düşünceler yapmamız gereken şeyin temelini oluşturuyor” şeklinde konuştu.

Hindistan, Blinken'ın 9 gün süren ve İsrail'in Gazze'ye saldırıları üzerine yoğunlaşan Asya diplomasi turunun son durağıydı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...