ABD Dışişleri Bakanı Blinken: İsrail'in Gazze'yi işgal etmesine izin vermeyeceğiz

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
ABD Dışişleri Bakanı Blinken: İsrail'in Gazze'yi işgal etmesine izin vermeyeceğiz

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Hamas'ın Gazze'den temizlenmesi gerektiğini söyledi. İsrail'in işgaline de izin vermeyeceklerini belirten Blinken "Batı Şeria ve Gazze'yi birleştiren bir Filistin devletine ihtiyaç var" şeklinde konuştu.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, G7 ülkelerinin Dışişleri Bakanlarının Toplantısı için Japonya'ya gitti. Blinken, burada Japonya Devlet Televizyonu'na (NHK) röportaj verdi, İsrail ve Hamas arasındaki savaşa değindi.

"GAZZE'Yİ HAMAS'IN YÖNETMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ"

Bölgede kalıcı barışın sağlanması için "Filistin devleti kurulması" gerektiğini işaret eden ABD'li Bakan "Gazze'yi Hamas'ın yönetmesine izin veremeyiz çünkü bu 7 Ekim'in tekrarlanmasına davetiye çıkarır. Ancak İsrail'in Gazze'yi yeniden işgal etmesine de izin veremeyiz" dedi.

"FİLİSTİN DEVLETİNE İHTİYAÇ VAR"

Blinken, Filistin halkının Gazze'den çıkarılamayacağına dikkati çekerek "Nihayetinde Batı Şeria ve Gazze'yi birleştiren bir yönetime ve daha önce de söylediğimiz gibi bir Filistin devletine ihtiyaç var" şeklinde konuştu.

"İNSANİ YARDIMLARI ARTIRMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Hem Filistinlilerin hem de İsraillilerin kendi devletlerinde eşit şekilde yaşama hakkına sahip olduğunu dile getiren Antony Blinken, aynı zamanda abluka altındaki Gazze'ye giden insani yardımları önemli derecede artırmaya çalıştıklarını söyledi.

"SAVAŞA 'ARA' VERİLMELİ"

Blinken, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile sivil kayıpların önüne geçilmesi ve insani ara verilmesi konusunu istişare ettiklerini aktararak "Sürece dahil olduk ve insani ara verilmesini destekliyoruz" ifadelerini kullandı.

"HİNT-PASİFİK'E ODAKLANDIK"

Öte yandan Ukrayna ve Hint-Pasifik'teki meselelere de değinen ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Orta Doğu'daki durumla bu üç bölgeye aynı anda kaynak sağlayabileceklerini ve angaje olabileceklerini kaydetti. Blinken, Japonya'dan sonraki Güney Kore ve Hindistan ziyaretlerini işaret ederek "Hint-Pasifik bölgesine yoğun şekilde odaklanmış durumdayız" dedi.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...