Ermeni gruptan ABD'de çirkin provokasyon: Türk diplomatlara saldırdılar

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:

DÜNYA Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Azerbaycan'ın Karabağ'daki terörle mücadele operasyonun şokunu atlatamayan bir grup Ermeni, ABD'nin Los Angeles şehrinde Türk diplomat ve bürokratlara saldırdı.

Azerbaycan’ın Karabağ’da gerçekleştirdiği terörle mücadele operasyonun başarıyla sonuçlandığı ve Ermeni ayrılıkçıların silahlarını bıraktıkları duyuruldu. Sözde Dağlık Karabağ Cumhuriyeti’nin Devlet Başkanı Samvel Şahramanyan, devlet yapılanmasının lağvedildiğini duyururken Azerbaycan ile Karabağ’daki Ermeni nüfusun temsilcileri arasında görüşmeler yapılıyor.

Ermeni ayrılıkçıların 30 yıllık işgalinin sona erdirildiği yerleşim birimlerinde yapılan görüşmeler devam ediyorken, Türkiye de hem Karabağ’daki operasyon esnasında hem de sonrasındaki görüşmelerde Azerbaycan’a desteğini belirtti. Türkiye’nin Azerbaycan’a askeri ve siyasi desteği, Ermenistan’da ve Ermeni diasporası tarafından tepkiye neden oluyor. 

Ermenilerin tepkisi, ABD’nin Los Angeles şehrinde Asala terör örgütünün eylemlerini hatırlatan şekilde şiddete yöneldi. Ermeni bir grup, Güney Kaliforniye Üniversitesinde konuşma yapmak üzere kampüse gelen Türkiye’nin ABD Büyükelçisi Hasan Murat Mercan’a saldırı girişiminde bulundu.

Ermenistan Gençlik Federasyonu tarafından organize edilen saldırıya ait görüntülerde, ABD polisinin hızlı müdahale etmesine rağmen saldırgan grubun üniversite binası girişinde bulunan diplomat ve bürokratlara fiziksel müdahalede bulunduğu görülüyor.

Ermeni gruptan ABD'de çirkin provokasyon: Türk diplomatlara saldırdılar

POLİSİ SUÇLADILAR

Saldırıyı gerçekleştiren grup, sosyal medyada paylaştıkları görüntülerde, polisin kendilerine saldırdığını iddia etti. Grup, saldırıya uğrayan diplomat ve bürokratlara ilişkin ise herhangi bir açıklamada bulunmadı.

Çirkin saldırıya ve Ermeni grubun paylaşımına tepki gösteren sosyal medya kullanıcılar, Ermeni grubu ırkçı, bağnaz ve insanlık dışı saldırılarını meşru göstermeye çalışmakla suçladı.

1970 ile 1980 yılları arasında Türk diplomatlara yönelik saldırılar gerçekleştiren Asala terör örgütü 42 diplomatı katletmişti.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN SALDIRIYA TEPKİ 

Dışişleri Bakanlığı, Ermeni provokatörler tarafından gerçekleştirilen saldırıya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, "Ülkemizi ve Azerbaycan'ı, son dönemde ise Ermenistan Hükümetini ve bölgedeki barış sürecini de hedef alan radikal diaspora gruplarının nefret dilinin şiddet eylemlerine dönüşmesi endişe vericidir. Heyetimize fiziki saldırıda bulunanlar hakkında gerekli hukuki süreç tarafımızdan başlatılacaktır.

Ermeni gruptan ABD'de çirkin provokasyon: Türk diplomatlara saldırdılar

ÖMER ÇELİK'TEN PROVOKASYONA TEPKİ

ABD'deki çirkin provokasyona AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik sert tepki gösterdi. Çelik, sosyal medya uygulaması X üzerinden yaptığı paylaşımda, "Yunus Emre Enstitüsü'müzün Los Angeles'ta düzenlediği ve Washington Büyükelçimiz Sn Murat Mercan'ın da katılımcısı olduğu programa yönelik provokatör Ermeni grupların saldırgan girişimini şiddetle kınıyoruz. Saldırgan yalan şebekesi hakikatlerin duyulmasını engelleyemez." dedi. 

Saldırının fikir özgürlüğü direkt bir saldırı olduğunu belirten Çelik, "Yaşanan hadise, fikir ve ifade özgürlüğüne karşı çirkin bir müdahale girişimi olduğu gibi bu grupların saldırganlık dışında kendilerini ifade edecek bir yetenekleri olmadığını da göstermektedir. Her türlü provokasyona karşılık Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünü savunmayı, Kafkaslarda barış ve istikrara bağlı kalmayı sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...